The Travelling Farm Museum of Forgotten Skills


 
 

The Travelling Farm Museum of Forgotten Skills, een samenwerking van Casco en The Outsiders, bezoekt Metaal Kathedraal!

Er is veel te vertellen over het ‘Travelling Farm Museum of Forgotten Skills’ – het Boerderij Museum voor Vergeten Vaardigheden. Bezoekers worden uitgenodigd om te reageren op een mobiele installatie buiten, in plaats van in een afgesloten ruimte binnen. Ze ontdekken het verhaal van hun eigen omgeving door kennis te maken met de verzamelde objecten in de installatie, in plaats van te kijken naar kunst aan de muur of op de grond.

Waarom werken en bouwen we samen aan een museum dat het verhaal vertelt van boerderijen, landbouw en de vergeten vaardigheden? In onze wijk Leidsche Rijn, Utrecht bestaat al een museum van de Romeinen en hun verblijf in dit gebied. We werken aan een museum dat de geschiedenis van dichterbij vertelt. Een verleden van de afgelopen 500, 300 of 100 jaar. De kennis die we in dit tijdsbestek hebben verzameld is van grote waarde en staat ook dicht bij het verhaal van menselijke activiteit en vormen van samenleven van vandaag.

We volgen de seizoenen niet meer als het gaat om voedselproductie of koken, we laten ons voedsel niet meer in de buurt groeien en we weten niet meer hoe ons voedsel wordt verwerkt. Als we terugkijken in de tijd, met een verschil van misschien wel drie generaties, konden we nog met de boeren praten over ons vlees, melk, eieren en groenten … die kennis zijn we nu kwijt.

Het ‘Travelling Farm Museum of Forgotten Skills’ wil een verbinding maken met ons verleden en en onze vergeten vaardigheden op het gebied van voedsel, of het nu de supermarkten zijn, de boerderijen in onze buurt, onze keukentafel of de gerechten van onze buren. We willen van je horen, je verhaal en herinnerde vaardigheden.

Reserveer voor €5,00 een tijdsslot (15.00 tot 15.30 uur of 15.30 tot 16.00 uur) via onze online ticketshop. Max 10 personen per tijdsslot.

Een potloodtekening met een marktkraam, een wortel, een bakfiets (het mobiele museum), een keuken, een schuur en de boerderij Terwijde, met een stippellijn die de laatste vier verbindt.
Door: Merel Zwarts, Travelling Farm Museum tekening, 2020.

Headerfoto door Travelling Farm Museum, May 2020.

Het ‘Travelling Farm Museum of Forgotten Skills’ kernteam bestaat uit: Merel Zwarts, Sun Chang, Binna Choi, Txell Blanco, Asia Komarova, Leonardo Siqueira, Marianna Takou en Eric Uitenboomraad. Lees meer via sun-chang.com/erfgoed.