Transition Café


Heb jij een eigen burgerinitiatief, denk je er aan om een eigen project te starten of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat anderen doen? Kom dan donderdag 2 juni om 19.00u naar Transition Café in Metaal Kathedraal en luister naar de verhalen van visionaire verkijkers en succesvolle vooruitlopers van de transitie naar duurzaam zelfdoen!

Programma

Van oudsher worden verhalen verteld rondom een gezamenlijk vuur. Daarom ontsteken we tijdens dit Transition Café verschillende kampvuren op het sprookjesachtige buitenterrein van Metaal Kathedraal. Onder het genot van de warme gloed die het vuur verspreidt, zullen zowel succesvolle initiatiefnemers als ambassadeurs en andersdenkenden vertellen over hun ervaringen met de duurzame transitie. Deze inspiratieshots worden afgewisseld met een muzikale versnapering.

Deze avond spreken rond het vuur Café de Ceuvel & Harm van den Heiligenberg van de Provincie Utrecht. Terence Roelofsen zorgt voor de muzikale versnapering.

Café de Ceuvel

Cafe de Ceuvel is als duurzame horeca onderneming steeds op zoek naar hoe zij zo zelfvoorzienend mogelijk kan zijn. Zo bouwen ze aan een vergister om van keukenafval biogas te maken om op te koken en wordt uit urine van de gasten voedingsstoffen herwonnen voor de fruitbomen en de kas op het dak. Benieuwd naar hun filosofie en praktische tips? Rond een van de kampvuren zullen enkele medewerkers van de Ceuvel hun verhaal doen!

Harm van de Heiligenberg

Harm van de Heiligenberg is als strateeg op het gebied van duurzaamheid verbonden aan de provincie Utrecht. Vanuit dit perspectief zal hij bij het kampvuur laten zien hoe iedereen een belangrijke rol vervult in de transitie die gaande is. Dus, zit jij vol initiatief en heb jij behoefte aan wat broodnodig perspectief? Sluit je aan bij dit vuur en luister naar Harm zijn verhaal!

Terence Roelofsen

Bekende Utrechter die onlangs nog in de finale van “De Beste Singer Songwriter van Utrecht” stond en het tot de laatste groep van Giel Beelens talenten heeft geschopt. Met zijn soulvolle stem zal hij deze inspirerende avond voorzien van een muzikaal intermezzo. Benieuwd naar zijn sound? Check: https://youtu.be/nvr-WAG3udE

Wie is Transition Café?

Deze avond vindt plaats op 2 juni om 19.00u in de tuin van Metaal Kathedraal. Het programma duurt tot ongeveer 21.30u. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in het café van Metaal Kathedraal om in ontspannen setting na te praten.

Entree

Voor deze avond vragen we een kleine bijdrage van 5 euro. Deze voldoe je gepast aan de deur of regel je via de voorverkoop.

Transition Lab wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting DOEN.