Training Gezondmakend onderwijs


Gezondmakend onderwijs van binnenuit leren door Claudia Jansen voor professionals in het onderwijs en ouders

De training start op woensdag 23 juni en bestaat uit 4 dagdelen verspreid over woensdagen en zaterdagen. Wil je weten of dit iets voor jou is? We geven een korte toelichting via een online zoommeeting op 14 juni en 17 juni.

Data en tijden

  • Woensdag 23 juni 14.30 – 18.00 uur *
  • Zaterdag 26 juni 9.30 – 13.00 uur *
  • Woensdag 30 juni 14.30 – 18.00 uur *
  • Woensdag 7 juli 14.30 – 18.00 uur *

* Lunchen en dineren is mogelijk op landgoed Metaal Kathedraal. Geef per mail aan hallo@metaalkathedraal.nl aan als je dat wenst.

Kosten € 750,00 incl. 21% BTW, cursusmateriaal en boek de Ziel en de School.
Locatie: Landgoed Metaal Kathedraal Utrecht

Schrijf je in via onze online ticketshop.

De TRAINING Gezondmakend onderwijs

Gezondmakend onderwijs is een holistische visie op hoe leren van binnenuit nu werkelijk verloopt via ons lichaam en ons bewustzijn. Dat gaat verder dan lesjes geven over gezondheid. Gezondmakend onderwijs is veelomvattend en heeft gevolgen voor wat, hoe en wanneer we iets leren. Het gaat over ons innerlijk potentieel ontwikkelen in relatie met het bijdragen aan een mooiere wereld. Wie ben jij en welk talent kom je hier brengen? Gezondmakend onderwijs betrekt nadrukkelijk naast pedagogiek en didactiek het lichaam bij het leren. Hoe het lichaam functioneert is van invloed op je ontwikkeling en het leerproces en andersom. Claudia neemt je mee in de processen die plaatsvinden als we leren: Hoe verloopt leren precies? Wat is de rol van water in ons lichaam in dat leerproces? Wat is de rol van bewustzijn in het leerproces? En waarom is dit alles zo belangrijk om te weten? Omdat wat je leert en hoe je leert, wanneer je leert en van wie, van invloed is op al je cellen en je gezondheid! Deze kennis zet iedereen in zijn of haar eigen (leer) kracht. Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Het is een antwoord op veel leer- en gedragsproblematiek. Het is een antwoord voor de hoog gevoelige kinderen. Het geeft richting aan, hoe dan wel. Het gaat om werkelijk natuurlijk te leren waardoor leer- en gedragsproblemen kunnen oplossen en voorkomen kunnen worden.

In 4 bijeenkomsten verkennen we het lichaam en het leer- en ontwikkelingsproces van kinderen. We gaan zelf ervaren en maken de vertaalslag naar het onderwijs. We duiken in de nieuwe celbiologie, in het water in ons lichaam en we verkennen de intuïtieve rede en hersenrijping. De werking van ons zelfherstellend vermogen. We behandelen patronen en overtuigingen. Onderzoeken wat bewustzijn precies is. Maar ook ons hart, ons bloed, ons DNA en onze levensenergie komen even aan de orde. Er gaat een nieuwe wereld voor je open! Kom en ga met ons mee op reis!

Waar werken we naar toe?

Een aarde en een samenleving in balans vraagt om mensen in balans. Mensen in balans vraagt om gezondmakend onderwijs. Op een gezonde en natuurlijke manier leven en leren van binnenuit.
Het is ons doel om deze nieuwe visie op gezondmakend onderwijs te delen met zoveel mogelijk mensen. Zodat mensen zelf weer worden wie zij zijn, voordat de wereld hen vertelde hoe ze moesten doen of zijn. Hiermee ondersteunen we de groei om onze maatschappij en de aarde weer in balans te laten komen. We nemen een actieve rol om een duurzame en regeneratieve, inclusieve maatschappij te vormen waar we in respect en verbinding met elkaar en de natuur samenleven.

De Buitenschool op landgoed Metaal Kathedraal

is de locatie waar we concreet de visie van Claudia Jansen actief uitdragen en deze theorie in de praktijk overdraagbaar maken in samenwerking met een groot netwerk van kunstenaars, wetenschappers, ontwerpers en natuurlijk de allerkleinsten. De Buitenschool op landgoed Metaal Kathedraal bouwt stap voor stap aan alle faciliteiten en infrastructuur die nodig is om deze werkwijze te voeden en te ondersteunen zoals een water, voedsel en biomimicry lab.
Zo gaan we de visie en opgedane ervaringen binnen de Buitenschool vertalen naar nieuw onderwijscurriculum. Een werkpraktijk waarin vernieuwend onderwijs ontwikkelen en deze activiteiten actief met anderen delen. Niet alleen professionals en leraren maar ook ouders en wie wil vanuit gezondmakend onderwijs wil leren.

Wie is Claudia Jansen?

Claudia studeerde in 1993 af aan de pabo en ging aan de slag in het onderwijs. Zo heeft Claudia vanuit haar bewogen leven en werkpraktijk in het onderwijs de wereld van binnenuit leren kennen. Na jaren werkpraktijk dook ze weer de schoolbanken in om zich te verdiepen in de diverse multidimensionale bewustzijnsvelden en nieuwe inzichten vanuit de (grens) wetenschappen. Het werkveld van de kwantumfysica, etherfysica, het verenigd veldtheorie en systeemwerken omdat ze aanvoelde dat het onderwijs bij deze inzichten veel baat zou kunnen hebben. De scholingen en opgedane inzichten en ervaringen zijn met elkaar verbonden en vertaald naar een integrale visie en werkwijze waar ze nu voor staat en actief met de wereld kan delen. Haar boek De ziel en de school is hierin het eerst boek wat zij heeft geschreven. Een rijke visie die de afgelopen jaren nog meer in de diepte is ontwikkeld en nu breed beschikbaar wordt gemaakt om actief ervaarbaar te maken op het landgoed Metaal Kathedraal en met de wereld te delen.