Theatrale Herfst Viering


Theatrale Herfst Viering – zondag 19 september

De Theatrale Herfst Viering is een speelse, liefdevolle dag waarin je in contact kan komen met de diepgaande kennis en het ritme van je eigen natuur. Het is een ode aan een deel van je leven; het groeien in de vorm van rijpen, wijs zijn, terugkijken, reflecteren, kennis delen, uitwisselen, ontvangen, dankbaar zijn, oogsten, ouder worden, vergankelijk zijn en loslaten.

Sanne: “Alles dat hier op aarde leeft, zowel de materie als je binnenwereld, leeft bij de gratie van de cyclus: winter (er ligt iets verborgen in je binnenwereld/onderbewuste), lente (iets neemt vorm aan), zomer (iets bereikt zijn meest volle potentie), herfst (iets ebt weer weg). De ene cyclus is kort, de ander oneindig lang. Ik verbind me aan de cyclus van het seizoen omdat ik haar tempo fijn vind. Ze is continu in beweging, maar geeft ook tijd om diep op de thema’s in te kunnen gaan. Alle aspecten van leven komen voorbij in deze cyclus. Ik geloof dan ook dat als je deze cyclus begrijpt, je het leven begrijpt.”

Tijdens de Theatrale Herfst Viering vertelt Sanne haar fascinatie rondom de seizoenen en specifiek over wat de herfst voor haar betekent. Voor haar is het meer dan alleen de blaadjes die van de boom vallen. Zij schuurt zichzelf aan het seizoen. Zij ziet haar als een oneindig intelligent en zuivere leraar waar alle kennis in verscholen ligt om jezelf te geven wat je zoekt.

Nadat we onze benen gestrekt hebben en iets lekkers hebben gegeten, geven Flowhis en Sanne een ceremoniële voorstelling. Zij combineren hun jarenlange ervaring als theatermakers en muzikale acteurs met ritueel- en ceremonieel werk vanuit het Sjamanisme. Het thema van deze ceremoniële voorstelling is Water, wijsheid en loslaten. Water is het element van de Herfst en gaat over je gevoelswereld. Over stromen, intuïtief én krachtig zijn. Sanne vertelt een sprookje over de magie van de traan. Tijdens deze ceremoniële voorstelling mag je luisteren naar het verhaal en de muziek en soms zelf actief meedoen. Maar vooral; je onderdompelen en genieten van het warme bad dat zij creëren.

Dan laten we ons verwennen door een heerlijk herfstige vegan maaltijd van Kasvio.

Daarna maken we ons klaar voor de Mini Herfst Markt. Als je het leuk vindt om iets te verkopen of te ruilen dat je zelf hebt gemaakt, neem dan vooral een kleedje en je spullen mee!

Als toetje doen we een kort dankbaarheidsritueel. Om daarna elkaar en de dag weer los te laten…

 

  • Spel en muziek: Flowhis Verkerk en Sanne Zweye – Verkerk
  • Locatie: Het Hemelryck, Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20 Utrecht
  • Tijd: 13:30 inloop / 14:0o start – 20:00
  • Investering: €120,-
  • Foto beeld: Miek Uittenhout
  • Met dank aan: Sun Crow, Patricia Pattinama en Abel Tattje