Tampopo – Cinema Buiten | CineMekka Special met Tantes Maal


Verrukkelijke en onvergetelijke Japanse film, waarin alles wat het leven de moeite waard maakt wordt gevierd en bezien vanuit voedsel.

Om de beleving van de film te versterken en de smaakpapillen alvast op te warmen kun je voorafgaand aan de film komen eten. Thuiskoks van pop-up restaurant Tantes Maal verzorgen een biologisch drie gangen menu in lijn met de film.

Tijden & tickets

Aanvang diner Tantes Maal 19.00 uur
Aanvang film Tampopo 21.30 uur

 

Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via onze online ticketshop.

Film (los) € 8,91
Drie gangen diner Tantes Maal (los) € 20,00
Combiticket Film & Diner € 28,50

 

Bovengenoemde prijzen zijn exclusief online servicekosten.

De film Tampopo

Tampopo, eigenaar van een eetcafé, staat er alleen voor sinds het overlijden van haar man. Haar Ramen (Japanse noedelsoep) is niet best en haar eetcafé lijkt op sterven na dood. Een rondtrekkende vrachtwagenchauffeur en zijn hulpje besluiten haar te helpen. Samen beginnen ze aan een epische zoektocht naar de perfecte Ramen. Eten wordt met veel gevoel voor humor verbonden aan seks, liefde, de dood en het belang van aandacht voor alles wat je doet. Meerdere verhaallijnen lopen door elkaar. Hilarisch en wonderschoon zijn de sequenties over hoe etiquette en rituelen ons leven en ons eten bepalen. Alles komt samen in het ongegeneerd romantische hoofdverhaal. Een intens geliefde klassieker, die zijn tijd ver vooruit was.

Cinema Buiten

Cinema Buiten – IJzersterke films op historische locaties is een samenwerking van Filmtheater ’t Hoogt met provincie en gemeente Utrecht, in het kader van 2018 Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Bekijk hier het overzicht van alle deelnemende locaties en films.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door DOEN en gemeente Utrecht!

Regie: Juzo Itami
Duur: 114 min.
Land: Japan 1985
Genre: Komedie, satire