Survival | Pijl en boog


Survivallen met de wijsheid van een Sjamaan!

Jay Martel leert kids niet alleen de natuur eigen maken vanuit survivallen maar laat kinderen ook kennis maken met de wijsheid van de aloude sjamanen. Zij vergaarden al hun wijsheid door te observeren en te luisteren naar de elementen in de geniale natuur. Jay, alias Mowgli, gaat met je op pad. Je ontdekt de geniale natuur in de praktijk door met Jay te survivallen en de sjamaan in jezelf te ontdekken.

Iedere zondagochtend leer je een techniek van survivallen aangevuld met de een passende wijsheid van het sjamanisme. Nooit is er 1 workshop hetzelfde. Iedere les gaat Jay aan de slag met 1 of meer van de survival technieken zoals leren wat je kan eten in de natuur, leren vuur maken zonder lucifers, omgaan met en maken van messen en speren, vissen vangen zonder hengel, hutten bouwen als shelter en oriënteren zonder kompas!

Survivallen met Jay Martel is geschikt voor kinderen van 4 – 10 jaar. Prijs per workshop is €36,00 inclusief online servicekosten. Er is plek voor maximaal 12 kinderen per workshop. De workshop gaat alleen door bij voldoende inschrijvingen.

Ook leuk –> BUITENSCHOOL op donderdagmiddag

Kids van 4 tot 7 jaar gaan iedere donderdagmiddag op avontuur onder begeleiding van Natascha van den Ban. Met de natuur als gids voor leren. Tijdens deze lessen wordt de natuur herontdekt, onderzocht en bejubeld. We volgen de seizoenen en werken op basis van de honderd verhalen van een kind (Reggio Emilia), Forest schoolprincipes en de creatiespiraal van Marinus Knoope. Daardoor is het nooit twee keer hetzelfde…

Je gaat survivallen en leert actief te luisteren naar de geniale natuur. Via verhalen, spel en vooral door veel zelf te ontdekken en te ervaren worden de kinderen uitgedaagd om op onderzoek uit te gaan. Naar de omgeving, de natuur, zichzelf en elkaar. Elke keer weer op een andere manier. De waarden van het leven zoals schone lucht en water, een gezonde bodem en voedsel, samen leven met planten en dieren worden eigen gemaakt.

Elk kind wordt vanuit de eigen natuur benaderd en uitgedaagd om met alle zintuigen, vanuit eigen authenticiteit en kracht (talenten en intelligentie) zich te verbinden met de natuur. Hierdoor ontwikkelt en krijgt elk kind waardes als schoonheid, verwondering, diversiteit, samenwerken en creëren. Je intuïtie groeit. Thema’s als heldere communicatie, gevaar, veiligheid, gronding en vertrouwen komen in interactie als vanzelf aan bod. Gewoon buiten!

Meedoen aan de Buitenschool

De lessen zijn donderdagmiddag. De les start om 15.00 uur en duurt tot 17.30 uur. Ophalen kan tot 18.00 uur. Lesdagen: 3 september, 10 september, 17 september, 24 september, 1 oktober, 8 oktober, 15 oktober, 29 oktober, 5 november en 12 november. De kosten per les zijn €33,50 dit is inclusief servicekosten, materialen, biologische snacks en drinken.
Schrijf je hier in voor de Buitenschool op donderdagmiddag.