Metaal Kathedraal in een stadsgesprek bij RAUM


Natascha van den Ban is vanuit Metaal Kathedraal te gast bij het open gesprek met Roel Griffioen op stadscamping RAUM. Hun laatste stadsgesprek deze zomer.

Natascha van den Ban

Natascha is een veelzijdig maker, tuin- en landschapsarchitect en coachend docent. Samen met kunstenaars, wetenschappers en social designers ontwikkelt Natascha met Metaal Kathedraal programma en curriculum om de principes van ecologie ervaarbaar te maken in de lokale leefomgeving. Zij realiseert continu projecten in samenwerking met particulieren, studenten, gemeenten en projectontwikkelaars. Natascha geeft les aan Center for ECOintention en Academie van Bouwkunst. Voor de opleiding Urban Green Development (Wellant mbo) ontwikkelde zij samen met Debora Treep innovatief natuurinclusief curriculum en een bewustwordings- en zijnskoffer met Kans & Balansspel. Eerder gaf zij les aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Daarnaast is Natascha i.s.m. Metaal Kathedraal betrokken bij Waterschool Utrecht/Makkink & Bey in de ontwikkeling van curriculum voor 3+ vanuit de filosofie en drive om de allerjongsten een toekomst te geven die toekomst heeft. Deze zomer geeft zij onder de naam ‘De Sterrentuin’ workshops voor kinderen aan de Zomer BUITENschool en verkent zij als Artist in Residence het energetisch landschap van Metaal Kathedraal. Vanaf september geeft zij hier vanuit de BUITENschool het ‘Curriculum van de Natuur’ en gaat een jaar lang met kinderen van 4-7 jaar op avontuur.

Zie ook nataschavandenban.nl, Zomer BUITENschool en de BUITENschool.

Roel Griffioen

Roel Griffioen is onderzoeker en journalist. Hij schreef een serie voor De Correspondent over het leven, het wonen en het werken in de “Creatieve Stad”. In 2017 verscheen het boek ‘De Frontlinie: Bestaansonzekerheid en gentrificatie in de Creatieve Stad’ onder zijn redactie. Hij kent de wateren van de Nederlandse stedelijke ontwikkeling goed, die we zullen moeten navigeren willen we nieuwe (inclusieve) werelden ontdekken.

Zie ook roelgriffioen.net en decorrespondent.nl/roelgriffioen.

Bezoek het stadsgesprek bij RAUM

Woensdag 19 augustus – 19.30 tot 21.00 uur.
Op het terrein van RAUM gelden richtlijnen van het RIVM omtrent COVID-19. Schrijf je gratis in via de ticketshop van RAUM.
Locatie: RAUM, Berlijnplein 520, 3541 CN Utrecht