Speculatieve biologie met Noortje Sanders


 
 

Noortje Sanders, onze Artist in Residence van juli t/m september, sluit haar residency af tijdens T’is Mis op Zondag 3 november.

Noortje vroeg zich af wat onze manier van leven voor gevolgen heeft op het ecosysteem van onze planeet en hoe leven zal evolueren om daarmee om te gaan. De afgelopen drie maanden heeft zij, vanuit haar atelier bij Metaal Kathedraal, onderzoek gedaan als ‘speculatief bioloog’. In contact met bezoekers van Metaal Kathedraal en in gesprek met filosofen en journalisten heeft Noortje onderzocht en gespeculeerd. Noortje: ‘Ik houd me bezig met scenario’s die zich kunnen ontvouwen als de mensheid ophoudt te bestaan. Pure fictie, maar ik zoek wel langs echte argumenten naar de mogelijkheden.’

Voor wie nieuwsgierig is: op de website van K. F. Hein Fonds staat een interview uit september met Noortje over haar residency.

Bijwonen

Wij nodigen je van harte uit voor de afsluiting van de residency van Noortje Sanders waar zij vertelt over haar werkperiode bij Metaal Kathedraal. Graag aanmelden voor 27 oktober via het online formulier.

K.F. Hein Fonds

Deze residency is een initiatief van het K.F. Hein Fonds en Metaal Kathedraal om een Utrechtse kunstenaar of vormgever de kans te geven zich te verdiepen in de relatie tussen kunst, ecologie en maatschappij. Uitgangspunt was dat de kunstenaar vrij was om in deze periode te onderzoeken en werken naar eigen inzicht in relatie tot de thematiek van de plek.

T’IS MIS OP ZONDAG

Deze activiteit is onderdeel van T’is Mis op Zondag. Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van T‘is Mis op Zondag bekijk je op metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht en Stichting DOEN.

Foto door Arthur Martin