Vol! Smaakmakers fermentatieworkshop


Deze workshop is volgeboekt; volgende datum is 𝗦𝗺𝗮𝗮𝗸𝗺𝗮𝗸𝗲𝗿𝘀 | 17 juni | 13-18u | Metaalkathedraal | Utrecht | Ferm fermentatie

Als je overstapt op een (meer) plantaardig dieet mis je vaak bepaalde smaken. Dat is niet persé kaas of een ander dierlijk product, maar het is vaak de umami smaak. Hoe leuk is het, als je die smaak zelf kan creeëren door fermentatie?

Fermentatie vindt plaats door bacteriën en schimmels gecontroleerd aan het werk te zetten, je creëert hiermee ware smaakexplosies. Over de hele wereld vind je zogenaamde condimenten, je gebruikt ze om smaak toe te voegen in de keuken of op tafel. Denk daarbij aan sojasauzen, chutneys, azijnen, mosterds, miso’s, marinades, sambals. De lijst, smaken en toepassingen zijn eindeloos.

Margot van Ferm neemt je in vogelvlucht mee op een wereldreis van smaakbommetjes. Daarna ga je hands on aan de slag, we passen zeer diverse fermentatietechnieken toe en we behandelen in ieder geval droogzouten, pekelen, incuberen backslopping. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan tips& tools en er is ruimte voor al jouw vragen. En natuurlijk gaan we van alles proeven!

Deze smaakmakers workshop duurt van 13.00 uur tot 18.00 uur en kost €99. Dit is inclusief alle benodigde potten, flessen en ingrediënten, recepten en de proeverij, koffie/ thee en een gefermenteerd drankje.

Ontplof je van nieuwsgierigheid? Schrijf je dan snel in voor deze smaakmakende workshop.

  • Je gaat met verschillende potten met zelfgemaakte fermenten, en een hoofd vol fermentatie-inspiratie naar huis om thuis verder te fermenteren.
  • De workshop duurt van 13.00u tot circa 18.00u en is inclusief de potten, ingrediënten, starters om mee naar huis te nemen en alle andere benodigdheden. En natuurlijk krijg je ook een gefermenteerd drankje en koffie of thee.

Nieuwsgierig naar het werk van Ferm? Neeem dan een kijkje op de site of Instagram