Smaakmakers fermentatie workshop


Fermentatie is bij uitstek geschikt voor het vergroten van je smaakpalet. Door bacteriën en schimmels aan het werk te zetten creëer je ware smaakexplosies. Over de hele wereld vind je zogenaamde condimenten, je gebruikt ze in de keuken of direct op tafel. Denk daarbij aan sojasaus, chutneys, azijnen, mosterds, miso’s, sambals en salsa’s, de lijst en toepassing is eindeloos.

 

In deze workshop neemt Margot van Ferm je in vogelvlucht mee op een wereldreis van smaakbommetjes. We passen verschillende fermentatietechnieken toe en behandelen in ieder geval droogzouten en pekelen, incuberen en backslopping. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan tips& tools en er is alle ruimte voor jouw vragen en natuurlijk gaan we van alles proeven.

 

Ontplof je van nieuwsgierigheid? Schrijf je dan snel in voor deze smaakmakende workshop.

 

  • Je gaat met verschillende potten met zelfgemaakte fermenten, en een hoofd vol fermentatie-inspiratie naar huis om thuis verder te fermenteren.
  • De workshop duurt van 13.00u tot circa 18.00u en kost €99.. Dit is inclusief de potten, ingrediënten, starters om mee naar huis te nemen,  alle andere benodigdheden en de proeverij. En natuurlijk krijg je ook een gefermenteerd drankje en koffie of thee.