Ruimte voor Initiatief #2


Inspiratiesessie voor duurzame initiatieven in Metaal Kathedraal

Breng maatschappelijke initiatieven en sociaal ondernemers samen met kunstenaars in Metaal Kathedraal en er gebeurt iets bijzonders. Heb jij of maak jij deel uit van een initiatief en ben je op zoek naar inspiratie? Kom dan op zondagmiddag 25 juni naar de Metaal Kathedraal in Utrecht.

De bijeenkomst is onderdeel van het Transitielab. Transitielab bestaat uit een serie deelprojecten waarmee de Provincie Utrecht initiatieven in de regio wil waarderen en stimuleren in hun groeiproces. De deelprojecten bevorderen de zichtbaarheid van initiatieven en bieden coaching tijdens leercafés. Er wordt onderzoek gedaan hoe gemeenten en andere belanghebbenden initiatieven kunnen ondersteunen en aanmoedigen.

De partners zijn Stichting Oikos, Stichting Aarde, Young Innovators van de Universiteit Utrecht, NMU en GreenWish.

‘Ruimte voor Initiatief’ 25 juni

‘Ruimte voor initiatief’ biedt een podium voor duurzame (buurt)initiatieven om ervaringen te delen en praktische ondernemerstips uit te wisselen. Het is niet alleen een uitstekende netwerkgelegenheid, maar ook een creatieve inspiratiesessie. Initiatieven worden door kunstenaar en onderzoeker Roland van Dierendonck aangemoedigd om na te denken over hoe kunst kan helpen bij het maken van statements en het aanwakkeren van duurzame transitie in de maatschappij.

Programma

1) Ruimte voor praktische tips door experts en het uitwisselen van ervaringen uit de praktijk onder begeleiding van Greenwish en Metaal Kathedraal.

2) Een creatieve sessie onder leiding van Roland van Dierendonck (artist in residence bij Metaal Kathedraal) waarin beeldvorming en conceptontwikkeling worden onderzocht. Hoe denk jij over kernthema’s zoals drijfveren, statements, betrokkenheid en pionieren? Roland van Dierendonck laat je graag een verrassende creatieve methode zien waarmee jouw ideeën worden uitgedrukt.

3) Na al dit geweldige werk gaan we samen borrelen!

Meedoen

Wil je meedoen en/of ken je initiatieven die willen aansluiten? Meld je aan door een mail te sturen naar hofdienaar@metaalkathedraal.nl. Vermeld in deze mail je naam, telefoonnummer, initiatief en het aantal deelnemers. Deelname is gratis.

Over

Ruimte voor Initiatief #2 maakt deel uit van de Grote Transitie Utrecht, met als missie om buurtinitiatieven in Utrecht te waarderen, inspireren en stimuleren in hun groeiproces.

Partners Grote Transitie Utrecht:
Natuur- en Milieufederatie Utrecht
Stichting Oikos
Stichting Aarde
Young Innovators van de Universiteit Utrecht
GreenWish
Team Metaal Kathedraal

De Grote Transitie wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht