Polder TV debuut @ Dutch Design Week 2020


Polder Tv debuteert tijdens Dutch Design Week 2020. Kijk mee met Polder TV, iedere dag op DDW TV. De dagelijkse DDW Talks zijn iedere dag te volgen van 17.00 – 18.00 uur via ddw.nl en sluiten af met een aflevering van Polder TV.

Een nieuw tv-format over de veranderende verhoudingen tussen stad en platteland. Van aerobics op de akker, een woonprogramma in de boerderij tot een aardappel kookwedstrijd in een openluchtkeuken: in acht uitzendingen is te zien hoe Nederlands meest iconische agrarische landschap op verschillende wijze inspireert en samenbrengt.

Ter gelegenheid van Dutch Design Week 2020 is het boerderij erf van ontwerper-architect Rianne Makkink in de Noordoostpolder ingericht als tijdelijke televisiestudio. Makers en denkers afkomstig uit de polder en daarbuiten zijn te gast.

In deze eerste reeks uitzendingen zien we o.a. wetenschapper Adriaan Duiveman, ontwerpersduo Atelier NL, kunstenaarscollectief ComfortBall, bloemencorso ontwerper Gezienus Bruining, trendvoorspeller Lidewij Edelkoort, bewegingskunstenaar Natasha Papadopoulou en onderzoeker Stephan Petermann. Polder Tv is te volgen van 17 tot 25 oktober op DDW TV als afsluiter van de dagelijkse talkshow. Omroep Flevoland zendt Polder Tv vanaf 18 oktober uit in de weekenden overdag en doordeweeks meteen na het nieuws.

Polder Tv markeert het begin van de Polder Triënnale en is een initiatief van designer-architect Rianne Makkink, cultureel strateeg Willem Schenk en curator Jules van den Langenberg. Vanaf 2022 zullen zij iedere drie jaar een landschapstriënnale organiseren om het erfgoed en nieuwe potentieel van bestaande plekken in de Noordoostpolder te laten zien. Georganiseerd vanaf het hoofdkwartier, een culturele boerderij in Kraggenburg, bestrijkt het evenement een gebied van Middelbuurt tot Marknesse.

Programma Polder Tv

  • Zaterdag 17 oktober: de polder studio met architect-ontwerper Rianne Makkink.
  • Zondag 18 oktober: polder visioen met trendvoorspeller Lidewij Edelkoort.
  • Maandag 19 oktober: de polder taal met wetenschapper Adriaan Duiveman en ontwerper Maaike Fransen.
  • Dinsdag 20 oktober: pionieren in de polder met onderzoeker Stephan Petermann.
  • Woensdag 21 oktober: het polder servies met ontwerpersduo Atelier NL en boer Gerard de Bruijn.
  • Donderdag 22 oktober: de polder parade met corso ontwerper Gezienus Bruining en conceptueel ontwerper Maarten Kolk.
  • Vrijdag 23 oktober: de polder en de aardappel / the polder and the potato met kunstenaarscollectief ComfortBall en polder kunstenaar Rolina Nell met Paul Giesen.
  • Zaterdag 24 oktober de polder in beweging met kunstenaar Natasha Papadopoulou en vertegenwoordiger museum schokland Bas Visscher.
  • Zondag 25 oktober: de polder studio met architect-ontwerper Rianne Makkink (herhaling).