Open Call – T’is Mis op Zondag 1 december


Metaal Kathedraal zoekt verhalen over Voedsel en Troep, een alternatief kerstverhaal.

December is de maand van het “grote innemen”. Om een of andere reden hebben we besloten dat gezellig samenzijn en vrede op aarde gepaard gaat met heel veel eten. Dat begint al in september met pepernoten in tig verschillende smaken met als hoogtepunt het traditionele vijfgangen kerstdiner waarvan we in januari nog steeds een beetje misselijk zijn.

MAAR veel eten, betekent ook veel afval!

Het is tijd voor een nieuw verhaal over eten en zingeving, de waarde van voedsel en samenkomen, vrede op aarde en op ons bord. Schrijf een verhaal over de kerst van het varken, eten in de Sahara en/of het geluk van minderen ipv meerderen.

Vertel ons over de Nieuwe Messias van de afvalkansel, predik over de vrede tussen de soorten in de toekomst, of juist de onvrede in diezelfde toekomst. Laat je science fiction kwaliteiten los en vertel ons over de Decembermaand van de toekomst!

Welke schrijvende, creatieve, tegendraadse, andersdenkende kunstenaar schrijft een nieuw Kerstverhaal en vertelt zijn/haar verhaal op 1 december bij Metaal Kathedraal? Klim in de pen, schrijf hèt nieuwe kerstverhaal en krijg de kans om een nieuwe traditie te starten!

Spelregels

  1. Schrijf een verhaal met max 1500 woorden.
  2. Mail het voor 1 november naar weldoener@metaalkathedraal.nl
  3. Het programmateam van Metaal Kathedraal selecteert samen met 1 externe schrijver drie winnende verhalen. De uitslag wordt uiterlijk 15 november bekend gemaakt.
  4. De auteurs van de geselecteerde verhalen dragen hun verhaal voor op 1 december bij T’ is Mis op Zondag over Voedsel en Troep.

Fotocredits Beeldjutters / Kim Kerver