ONLINE: Voedsellab Workshop Fermenteren


Vanuit de kennis van fermenteren hoef je geen voedsel meer te verspillen! Draag je bij aan je eigen zelfherstellend vermogen en verklein je je footprint door zelf lokaal geproduceerd eten goed te bewaren en smaken te veredelen. Vanuit deze expertise laat je je smaakpapillen kennismaken met overheerlijke vernieuwende smaken. Met fermenteren leer je vanuit oude wijsheden overheerlijke gerechten te maken. Hiermee brengen we oude kennis weer tot leven zodat we dit op lokaal niveau weer grootschalig kunnen gaan toe passen. Dit heeft niet alleen een enorme sociale impact maar levert ook een grote bijdrage aan de broodnodige verandering mbt de huidige klimaatproblematiek.

Hoe?

Dat leer je tijdens de online workshop van Jasper Pos. Kok en fermentatie expert. We zien in de praktijk hoe we voedselverspilling tegen kunnen gaan met schimmels, gisten en bacteriën en wat nu de footprint is en vanuit lokaal geproduceerd eten en de invloeden van fermentatie. Je leert over het tegengaan van de verspillingsketen, biomimicry en over bestaande en nieuwe toepassingen van fermenteren. Thuis ga je tijdens de online live workshop aan de slag met het maken van overheerlijke recepten.

Dus ja: Fermenteren kun je leren! Het is kostenbesparend en biedt grote gezondheidsvoordelen. Met fermenteren zet je je huidige keten van verspilling in als een rijke aanvulling van je voedselvoorraad. En dat allemaal in je eigen keuken!

Waar?

Thuis! Deze online workshop kun je vanuit huis live volgen.

Doe mee en schrijf je snel in via onze online ticketshop. Kosten zijn 20,00 euro p.p.
Vanuit Metaal kathedraal wordt een livestream uitgezonden. Van tevoren krijg je een lijst met ingrediënten en benodigdheden die je in huis moet hebben voor de workshop. Tijdens de workshop fermenteren maken we 3 recepten en is er alle ruimte voor vragen over fermenteren.

Wie is Jasper

De workshop Fermenteren wordt gegeven door Jasper Pos.

Jasper Pos - docent Workshop Fermenteren

Jasper Pos – docent Workshop Fermenteren

“De afgelopen jaren kook ik naast hobbymatig ook voor mijn werk. Het is mijn ideale vorm van creatieve expressie. Tijdens een lange reis ontdekte ik dat het huidige consumptiesysteem vaak negatieve gevolgen heeft voor de wereld om ons heen. We verspillen zoveel. Tijdens een vorige project heb ik mensen gemotiveerd om met een aantal kleine veranderingen deze verspilling tegen te gaan. Bijvoorbeeld door te leren hoe je oesterzwammen op koffieprut kweekt. De koffieprut ging de afvalemmer niet meer in en na een paar weken ontstonden er eetbare paddestoelen. Ik wil mensen leren om juist mèt de natuur te werken in plaats van tegen de natuur. Verspilling van nog goede groente tegengaan door samen te werken met de bacteriën die fermenteren is daarvoor een goede manier. Ook ga ik komende tijd in het voedsellab aan de slag op zoek naar innovatieve producten. Zo wordt koken en duurzaamheid een briljante combinatie!”

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.