Lunchconcert in het Hemelryck met Ensemble Coffebaum


Kom op zondag 18 juni luisteren en lunchen tijdens het Lunchconcert in het Hemelrijck. Metaal Kathedraal verzorgt in samenwerking met Ensemble Coffebaum en Stadsherberg Boelens hemelse klanken en smaken.

Concert – 11:30 – 12:30
Tijdens het concert word je mee terug in de tijd genomen naar de 18e eeuw. De gouden tijd van pracht en praal en krachtige gevoelsuitdrukkingen. In deze tijd ontstonden de eerste koffiehuizen, waar altijd wel een muziekensemble aanwezig was. Zo werden  hier ook stukken van musici als Bach, Fasch en Händel uitgevoerd. Deze drie musici waren alle drie meesters in het combineren van Duitse degelijkheid, Italiaanse vormgeving en Franse smaak in hun muziek. Ensemble Coffebaum zal een selectie van stukken van deze grote musici spelen. Zo bestaat het programma onder andere uit fluitsonates van Bach en Händel, een triosonate van Fasch en een bijzondere vioolsonate van Bach.

Lunch – 12:30 – 14:00
Stadsherberg Boelens serveert speciaal voor het Lunchconcert in het Hemelrijck een hemels en biologisch lunch. Wees er snel bij, voor dit arrangement zijn er beperkt plaatsen beschikbaar!

Ensemble Coffebaum
Marike Richters, fluit
Vera Heins, viool
Willem Poot, clavecimbel