Lezing: Marloes Vis van Heemst, een oase voor ontwikkeling


Lezing 17 mei 2024 – Marloes Vis van Heemst

Wellicht ken je Marloes wel van haar interviews bij o.a. de Nieuwe Wereld en Café Weltschmerz of van een van de drie boeken die zij heeft geschreven?
Op 17 mei 2024 komt Marloes naar Metaal Kathedraal om te vertellen over haar laatste boek dat zij – samen met Ruud van Middelaar – schreef over de toekomst van het onderwijs ‘Een oase voor ontwikkeling’.

Graag deelt zij wat nodig is om oases voor ontwikkeling te kunnen creëren. Vertraagde tijd in gedeelde ruimte waarin kinderen (maar zeker ook volwassenen) zich kunnen ontwikkelen in alles wat ze zijn.

Tot slot nog wat aanvullende info – ‘Hoopverlener’ Marloes Vis van Heemst laat zien dat het ook anders kan. Haar achtergrond als organisatiewetenschapper helpt bij het nadenken over onze complexe leefwereld. Helder zien wat er is, maakt duidelijk dat er meer keuzes te maken zijn dan we op het eerste gezicht denken.

Haar passie is laten zien dat het ook anders kan en daarmee de ruimte voor anderen vergroten. Zij heeft de uitdaging aangenomen om voorbij beklemmende systemen te bewegen naar een wereld waar liefde voor controle gaat.

•  Inloop lezing: 19.00
•  Start lezing: 19.30
•  Adres: Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20 in Utrecht https://www.metaalkathedraal.nl/
•  Deelname: hallo@metaalkathedraal.nl
•  Kosten: 10 euro