LAB Circulair Fashion


Wilt u een schimmelrok, mevrouw??
Uitgedragen? Gooi’m in de compost! In het tijdelijk circulair fashion lab neemt Antonia van Vlastuin, student van WUR, je mee in de ontwerp- en onderzoekswereld van duurzame mode. Het lab is geopend tussen 10.00 – 17.00 uur en bezoek je gratis.

Schimmellab

Studenten van Wageningen University & Research nemen je mee in hun wereld. Hoe kun je leer maken van fruit afval? Zijn schimmels en hennep de hernieuwbare grondstoffen voor onze kleding? Zijn chemische kleurstoffen vervangbaar door natuurlijke alternatieven, zoals pigmenten uit algen of geproduceerd door micro-organismen?

Het is de hoogste tijd dat de mode industrie zichzelf opnieuw uitvindt. De wereldwijde textielindustrie is op één na de grootste vervuiler op aarde en stoot net zo veel CO2 uit als alle internationale vluchten en zeevervoer samen.

Dit project is mogelijk gemaakt door Antonia van Vlastuin in samenwerking met WUR, Kim Poldner en Circular Fashion Lab van Wageningen University & Research. Meer info vind je op de website van WUR.

‘T is Mis op Zondag

Deze activiteit is onderdeel van ‘T is Mis op Zondag! Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met muziek, film, lezingen, muziek, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend van 09.30 – 17.00 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van ‘T is Mis op Zondag bekijk je op https://www.metaalkathedraal.nl/programma

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht en Stichting DOEN.