Ontdek de bodemkwaliteit van Rijnvliet!


 
 
Anderhalve meter sessie met Laurens Smit. Wat zit er in jouw grond? Wil je weten waar je op woont, waar je kinderen op spelen of hoe je het beste uit je eigen tuin kunt halen? Dat kan! Schrijf je in voor deze workshop!

Recent hebben bewoners van Rijnvliet Metaal Kathedraal de vraag gesteld: Wat voor bodem hebben we in Rijnvliet? En hoe weten we wat we hier het beste kunnen planten?
Wij zijn op zoek gegaan en leerden Laurens Smit van de De Fruitproeverij kennen.

Hij gaat met jullie op pad om samen grondboringen te doen en zo de bodem van Rijnvliet te leren begrijpen! Want dan weet je hoe je hier voedsel kan verbouwen en wat voor grond en bodemcultuur er is in de kersverse woonwijk van Rijnvliet! Wat groeit daar het beste op? Hoe plant je dit nieuwe gebied aan? 

De experts Laurens Smit en Pauline de Maar runnen samen De Fruitproeverij in Rijswijk. Zij beheren 3 hectare voedselbos. De natuur heeft hen heel veel geleerd. En hun voedselbos is nu hun eigen supermarkt waar ze overheerlijk kunnen shoppen. Oftewel oogsten. Wil jij dat ook in eigen achtertuin? En samen een hectare vormen met andere wijkbewoners om voedsel kweken? En later uit te wisselen? Dat scheelt in de portemonnaie en leert je weer verbinden met moeder natuur.  

Samen met Laurens maak je op 5 juli grondboringen in Rijnvliet. In jullie achtertuinen en directe omgeving. Zo maak je een profiel van de bodem van Rijnvliet en leer je hoe we deze bodem kunnen helpen zichzelf gezond te maken. Dan weet je zeker dat je er overheerlijk kan telen. We leren je graag wat je allemaal kan met de natuur op eigen grond!

Meedoen

Schrijf je snel in via onze online ticketshop. Kosten zijn €15,00 pp. Vol = vol, er is plek voor max 20 deelnemers. De workshop gaat door bij 10 deelnemers.