Kruidengeneeskunde workshop + zalf/tinctuur maken


Rens Spanjaard geeft een workshop in geneeskrachtige kruiden. Planten hebben effect op ons lichaam & geest, denk aan Lavendel & koffie (Yin – Yang). Tussen deze uitersten zitten nog eens 7000 planten die we medicinaal of in ons voedsel kunnen verwerken. Dit zijn we in onze westerse cultuur vaak kwijtgeraakt en kunnen ons verbinden met de natuur, onze directe leefomgeving & onze eigen gezondheid.

Deze middag op dinsdag 30 mei… van 15:00 tot 17:00 uur, is voor iedereen die kennis wil maken met geneeskrachtige kruiden en wil leren kruidenproducten te maken. We zullen geneeskrachtige kruiden verzamelen in zowel de boomgaard als de omliggende groene plekken voor de zalf of tinctuur die we gaan maken.

Deze middag is bedoeld om inzicht te krijgen in de basis van de kruidengeneeskunde. We maken een begin met het onderzoek naar jouw constitutie, volgens de kruidenleer die in de Ayurveda, de Chinese,- traditioneel Westerse,- en ook de moderne geneeskunde wordt gebruikt. We zullen kruiden ruiken & proeven en hiermee een zalf maken die past bij jouw constitutie.

Neem mee: – Notitieboekje – Klein glazen potje met deksel (voor zalf) – Eventueel zelf geoogste kruiden die je zou willen verwerken in de zalf, (geen must). Kruiden worden verzorgd.

kosten voor deze workshop zijn 25,- euro dit is inclusief koffie en thee, en de basis benodigdheden voor het maken van een producten geneeskunde product.

Een kaartje kunt u kopen via de onderstaande link:

https://eventix.shop/k9kfgxvj