Klimaatfestival Milieudefensie


Op zaterdag 14 oktober is het zover. Dan organiseert Milieudefensie het Klimaatfestival in de Metaal Kathedraal.

Informatie

Datum: Zaterdag 14 oktober van 14 – 23 uur
Locatie: Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, Utrecht
Kosten: 10 euro, inclusief twee consumptiebonnen en exclusief avondeten (kosten hiervoor zijn ongeveer 10 euro). Mocht de entreeprijs een probleem voor je zijn, neem dan contact op met
Tickets: Tickets kun je via de website van Miledefensie kopen

Wat kun je verwachten?

Je maakt je zorgen over het klimaat en je bent niet de enige. Bij het Klimaatfestival ontmoet je mensen die iets willen doen. Er is veel ruimte om elkaar te leren kennen, inspiratie op te doen en plannen te smeden. Samen gaan we voor verandering!

We zijn nog druk bezig met het programma, maar dit kunnen we je al vertellen:

  • Een warm welkom door Rozemarijn Warning
  • Ga naar de inspirerende lezing van Jelmer Mommers, journalist Energie & Klimaat bij de Correspondent en stel hem een vraag.
  • Volg workshops zoals Storytelling, Lobby, Art & Activism, Duurzaam activisme en een workshop van Greenpeace over de kansen voor de klimaatbeweging
  • Luister naar de initiatieven van Femke, Mohammed  en Rudy
  • Beleef een indrukwekkende VR-experience
  • Neem voor een goed gesprek met een expert plaats aan de keukentafel
  • Laat je ‘opfrissen’ door de Opfrisdames
  • Geniet van de gedichten van Lieke Marsman
  • Ga los op de muziek van DJ Pepijn Zwanenberg

 

km2.png
Rozemarijn Warning
Jelmerwebsite.png
Jelmer Mommers
Pepijn Zwanenberg
km4.png
De Opfrisdames

Hoe kom je er?

Milieudefensie zet twee pendelbussen in naar De Metaal Kathedraal. Deze bussen vertrekken respectievelijk om 13:00 uur en om 13:30 uur vanaf Utrecht Centraal. De bussen gaan terug om 22:00 uur en 23:00 uur. Mocht je daar gebruik van willen maken, stuur ons dan een .De Metaal Kathedraal is overigens goed bereikbaar met de (OV)fiets, een kwartiertje fietsen vanaf Utrecht Centraal. Er gaat ook een reguliere bus. Vanaf de bushalte is het ongeveer 10 minuten lopen naar de Metaal kathedraal.

Het Klimaatfestival wordt georganiseerd door Milieudefensie met medewerking van onder andere Down to Earth Magazine, Jongeren Milieu Actief, Greenpeace, Fossielvrij, Transition Towns, Code Rood en Fawaka. Na aankoop van een kaartje ontvang je ongeveer twee weken van tevoren een mail met het programma en de routebeschrijving.

Foto Jelmer Mommers: © Bas Losekoot/De Correspondent