Kindervoorstelling Walvisjong (2-6 jaar)


Er is een meisje. Ze woont aan het strand. Op een dag vindt ze een walvis. Hij is alleen op het strand, net als zij. Het meisje zorgt voor hem neemt hem mee, vermaakt hem. Ze zijn samen. Ze zingen van de zee. Want walvis moet terug…

Walvisjong is een muzikale beeldende voorstelling over de wonderlijke verbintenis tussen een meisje en een walvis. Ze vinden elkaar in bijna het enige dat mensen én walvissen kunnen: zingen…

De kleine walvis van Benji Davis

Deze voorstelling is geïnspireerd op het boek ‘De kleine walvis’ van Benji Davis, uitgeverij Luitingh-Sijthoff, vertaling Edward van de Vendel.

Walvisjong is gemaakt in samenwerking met het Bijlmer Parktheater, 2 Turven Hoog, de Nationale voorleesdagen en Bureau Vanaf2. Regie & concept door Simone de Jong, spel door Charlene Schmeltz, muziek door Charlene Schmeltz en Marieke van de Ven, scenografie door Elian Smits.

Over Simone de Jong

Komend uit de mime en het muziektheater, maakt Simone de Jong voorstellingen waarin geluid, muziek en verbeelding de grootste rol spelen. Voor kinderen maakte ze Eiland, Kluizelaar en WalvisJong. Onlangs regisseerde ze Kras bij Alle hoeken van de kamermuziek.

‘Als je goed kijkt, is er altijd iets spannends te vinden, ook vlakbij’ is het motto, dat je ook terug vindt in haar boek ‘Het geheim van meneer Hartjes’ (Clavis, 8+).

Tickets & tijden

Er is een voorstelling om 10.00 uur en een voorstelling om 11.30 uur. De voorstelling duurt 40 minuten en kaarten a €7,50 (ex online servicekosten) zijn te koop via onze online ticketshop.