Kathedraal festival


Kathedraal Festival is een onafhankelijk muziekfestival met veelbelovende acts uit de Nederlandse undergroundscene. Daarnaast is er kunst, lekker eten en een doemarkt.

In september 2015 ontstond op dezelfde locatie Boyle festival rondom de albumpresentatie van de Utrechtse band Boyle, waarop met de band bevriende acts als The Fire Harvest, The T.S. Eliot Appreciation Society en Het Gloren speelden. Volgens 3voor12/Utrecht ‘een met zorg en liefde georganiseerd releasefestival met uitdagende muziek, waarbij de rust in het programma een prettige bijkomstigheid was. Voor herhaling vatbaar?’ Een rake voorspelling: twee bandleden besloten het festival dit jaar voort te zetten. Dit jaar staan er wederom veelbelovende acts op het programma:

 

Bird on the Wire
uit Amsterdam bracht in januari 2016 hun tweede album Elephanta uit, die zij zelf als DREAMKRAUT omschrijven: krautrock met een dromerige, melancholische sfeer. Denk Warpaint, PJ Harvey, Interpol of Velvet Underground.

Echo Movis
een jonge band met roots in Baarn en Soest. Debuutplaat Beautiful Glitch, waarmee de band ruim 20 shows met de Popronde speelde, kwam mei 2015 uit. De psychedelische popliedjes zullen goed tot hun recht komen in de zachte galm van de Metaal Kathedraal.

Frank Valenza
is de nieuwe band rondom Giuseppe Valenza, eerder bekend als zanger van de band Bodypolitics. Hij nam onlangs een nieuw album op in Kytopia, waarvan nog niets naar buiten is gebracht. De band zal een speciale set spelen, aangepast voor de zolder van de Metaal Kathedraal.

This Leo Sunrise (Utrecht)
bracht onlangs een nieuw album uit: Do Not Always See. Deze band gaat al meer dan tien jaar mee en wordt door kenners omschreven als het best bewaarde muzikale geheim van Utrecht.

Jellephant
onvervalste psychedelische rammelgalmshoegaze in de geest van The Brian Jonestown Massacre. Ze hebben ook onlangs een nieuw album uit die je hier kan beluisteren: https://bit.ly/29AlUZu

Will. O. Dear
van prachtige verstilde liedjes tot experimentele rock; het project Will O. Dear van Willem Waterschoot kan nog alle kanten op maar dat het heel erg mooi wordt staat al vast!

 

Naast muziek zijn er exposities van o.a. Paul Hoek, installaties, een doemarkt en lekker eten. Een goed recept voor de ideale nazomerdag op een fantastische locatie: Metaal Kathedraal in Utrecht.

 

Tickets

Ticket zijn te koop via deze link. Wacht dus niet te lang, want op=op!.

Meer informatie over Kathedraal festival vind je op het Facebookevent.

Kathedraal Festival komt tot stand in samenwerking met Metaal Kathedraal en wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van stichting DOEN.

Tickets