Internationaal Kamermuziek Festival


Van 29 juni tm 3 juli 2016 is het weer feest in de stad met kamermuziek op het allerhoogste niveau. Janine Jansen heeft een aantal fantastische musici uitgenodigd; sommigen maken hun debuut, anderen kunnen inmiddels tot de vaste vriendenkring worden gerekend.

Tour d’Utrecht

Ook Metaal Kathedraal is dit jaar opnieuw onderdeel van dit bijzondere festival tijdens de Tour d’Utrecht. Voor de Tour d’Utrecht fietsconcerten komt u in eerste instantie – op de fiets!! – naar TivoliVredenburg waar u in Hertz de prachtige voorstelling ‘Zomerdag in Parijs’ te horen krijgt. De musici en verteller reizen samen met u langs iconische plekken in Parijs met verhalen en muziek die in de Franse stad van het licht zijn ontstaan. Daarna fietst u – met een lunchpakket op zak – onder andere naar Metaal Kathedraal waar de winnaars van het prestigieuze strijkkwartetconcours Bordeaux prachtige programma’s voor u ten gehore brengen.

Tijden

  • Tour d’Utrecht 1 start om 11 uur in Tivoli Vredenburg en het concert in Metaal Kathedraal begint om 12.45 uur, inloop vanaf 12.30 uur (uitverkocht)
  • Tour d’Utrecht 2 start om 11 uur in Tivoli Vredenburg en het concert in Metaal Kathedraal begint om 14.15 uur, inloop vanaf 13.45 uur (nog enkele kaarten verkrijgbaar)

De winnaar van strijkkwartetconcours Bordeaux brengt Phillip Glass – strijkkwartet nr.2 ‘Company’ | Schumann – strijkkwartet nr.3 ten gehore.

Geniet!