Het Geheugen van Metaal Kathedraal | Hollandia Zijspanfabriek


Getuige Gezocht

Het Geheugen van Metaal Kathedraal ontrafelt de historie van de kerk ten tijde van zijspanfabriek Hollandia. Dit keer met gastspreker Coen van der Weiden (63). Coen is een achterneef van Jan Bon, de oprichter/eigenaar/oud-directeur van de Hollandia zijspanfabriek die bestaan heeft tussen 1945 en 1975. Hollandia was de eerste onderneming die in de kerk vestigde nadat het gebouw niet langer als kerk diende. Coen is de archivaris van het geheugen van de nalatenschap van Hollandia Zijspanfabriek.

Kom luisteren naar Coen en ga in gesprek. Ervaar een stukje plaatselijke geschiedenis op deze historische plek en laat je verwonderen door de mirakels van de tijd.

Het Geheugen van Metaal Kathedraal

Metaal Kathedraal is een historische schatkist. De kerk dateert van het jaar 1875, maar het landgoed en het aloude kerkhof hebben verhalen te vertellen die terug gaan naar de ijzertijd. Kom naar Metaal Kathedraal om te luisteren en te delen. Want de komende jaren gaan we de verhalen uit het collectieve geheugen ophalen van de aloude gebruikers van het pand en terrein, en zullen we de oude rituelen en gewoontes terugbrengen in het dagelijks reilen en zeilen van Metaal Kathedraal.

Tickets

De toegang is €2,50. We willen u en de wijk graag uitnodigen om verhalen te komen halen en brengen. Deel wat u weet en verrijk uzelf met de kennis van anderen. Zo kunnen wij een rijk, collectief geheugen creëren.