Gegen den Krieg – Kamerkoor Decamerone


“Dieser Krieg ist nicht unser Krieg”, woorden van Brecht staan naast die van een Kroatisch oorlogsslachtoffer van 11 jaar: “When I close my eyes, I dream of peace.” En dat is de lijn van dit programma: er klinken aanklachten tegen machtsmisbruik, geweld en onderdrukking, maar ook visioenen van vrede. En we putten daarbij uit vele eeuwen, te beginnen bij de 16e met muziek van Weelkes en Lassus. Verdriet en aanklacht klinkt bij hen onwaarschijnlijk mooi. Hoe anders is dat bij bijvoorbeeld Eisler, die ogenschijnlijk het luchtalarm laat horen in de apotheose van zijn werk.
We zochten voor dit concert een locatie die al even rauw en weerbarstig is als het thema: de stoere Metaal Kathedraal, een voormalige kerk die in de Tweede Wereldoorlog tot zijspanfabriek werd omgebouwd.

Het intermezzo wordt verzorgd door Khales Warrak uit Syrië die zijn persoonlijke ervaring met de oorlog deelt.

Werken van: Hans Eisler – Orlandus Lassus – Rudolf Mauersberger
Rudi Goguel – Francis Poulenc – Karin Rehnqvist – Thomas Weelkes

Na afloop

Je kunt ook na afloop nog even bij ons blijven, een hapje eten en misschien zelfs nog later op de avond naar de film! Er draait deze avond een door ’t Hoogt speciaal voor CineMekka geselecteerde film. Meer informatie hierover vind je hier.

Tussen 17.30 – 19.00 uur kun je bij ons genieten van een stamppotbuffet met stamppot rauwe andijvie met grove mosterd, zuurkoolstamppot met kruiden, banaan en spaanse peper, witlofsalade met ei, appeltjes en mandarijn, biologische rookworst, appelmoes en overheerlijke stoofperen met kaneel. Dat wordt smullen!
Reserveren voor het eten met of zonder film kan via de online ticketshop voor CineMekka van Metaal Kathedraal.

Tickets Decamerone

€  11,- in de voorverkoop | €  13,- aan de zaal
Houders van CJP of U-Pas krijgen een korting van €  2,-

Online reserveren voor Decamerone
Decamerone op Facebook

Website Decamerone