Filmavond “Koyaanisqatsi”


Elke derde zondag van de maand film kijken bij Metaal Kathedraal

Hoe geweldig is het om de film Koyaanisqatsi , die de relatie tussen mens en natuur beschrijft, te bekijken in ons prachtige Bramenbosch!?! Dat gaan we dan ook doen op deze zomeravond! We houden rekening met de zonsondergang en de film begint deze keer om 19.30 uur! Wees Welkom!

Koyaanisqatsi staat voor ‘leven uit balans’. Met hypnotiserende beelden en betoverende muziek beschrijft de cultfilm van Godfrey Reggio de relatie tussen de mens en de natuur. Door de afwezigheid van een duidelijk plot en onder begeleiding van de muziek van de bekende Phillip Glass laat de film veel ruimte voor interpretatie. Technologisering, klimaatverandering, de ontwrichting van de relatie mens-natuur: Koyaanisqatsi behandelt talloze onderwerpen.

Films die ertoe doen

Deze filmavond is een samenwerking tussen Filmtheater ’t Hoogt en Metaal Kathedraal. Filmtheater ’t Hoogt is voor Metaal Kathedraal de ideale partner om deze programmering te verzorgen. Met een aanbod dat voornamelijk bestaat uit films van niet-westerse en jonge, onbekende filmmakers met potentie, kijkt zij verder dan het reguliere aanbod.

Op de maandelijkse filmavond worden films getoond die ertoe doen. Films die laten zien wat er nu in de wereld gebeurt en gaan over mensen die het anders durven aan te pakken; films die verrassen, raken, aanzetten tot nadenken en confronteren. Deze films worden in de context van het inhoudelijke programma van Metaal Kathedraal geplaatst. Een van de programmalijnen is de Kunst van de Kringloop. Dit programma plaatst op diverse wijzen ons afval in een ander daglicht. De Kunst van de Kringloop geeft artistiek commentaar op de wereld en gaat in op de relatie tussen mens, afval en natuurlijke bronnen.

Biologische keuken

Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is voorafgaand aan de film geopend voor een biologische maaltijd of een hapje bij de borrel. Reserveren is gewenst.

Koop je ticket online of aan de deur.