Accumulatieve kunst expo door Curtain&ko


Komt dat zien en laat u verbazen. Een volle dag vol vernieuwend bewustzijn; kom je vergapen en verwonderen! Op 2 december exposeert Curtain&ko met GordijnKunst in Metaal Kathedraal, Utrecht. GordijnKunst is een nieuwe vorm van kunst en interieurdesign. GordijnKunst zijn genaaide ‘schilderijen’ van stof als gordijn. Deze doeken zijn groot, lichtdoorlatend en wapperen u bij binnenkomst tegemoet.

Accumulatieve kunst

GordijnKunst wordt gemaakt door Curtain&ko, het bedrijf van Tatjana Kiriënko. Om tot verschillende stijlen te komen werkt Kiriënko met verschillende kunstenaars samen. Zij noemt dit proces ‘accumulatieve kunst’. Kunst, hergebruik en fairtrade spelen de hoofdrol bij GordijnKunst. De werken worden gemaakt van ongebruikte reststoffen uit gordijnfabrieken en worden genaaid door vrouwen in Oekraïne in de vorm van een speciaal hiervoor opgericht fairtrade werkproject.

Deze vorm van accumulatieve kunst vanuit Curtain&ko in de vorm van GordijnKunst heeft tijdens haar korte bestaansrecht van 3 jaar al flink aan de weg getimmerd. Zo maakte Curtain&ko een vijfluik van GordijnKunst van 40 m2 voor de Protestantse Kerk in Nieuwegein. Haar werk werd besproken in het tijdschrift Happinez en krant Parool. GordijnKunst wordt autonoom en in opdracht gemaakt. In Metaal Kathedraal toont Kiriënko echter een glimpse van haar rijke oeuvre. “Metaal Kathedraal is dan ook trots om Kiriënko’s werk te mogen tonen aan een breed publiek. Een geëngageerde en betrokken maatschappelijke kunstenaar die met haar werk bijdraagt aan een betere wereld en bewustzijn”.

Op 2 december kun je deze unieke kunstvorm leren kennen in het bijzijn van kunstenares Tatjana Kiriënko. De creatrice, zoals zij zichzelf noemt, zal het een en ander over deze nieuwe kunstvorm uit de doeken doen en vertellen over het vrouwenwerkproject in Oekraïne, het hergebruik van stoffen en haar visie op accumulatieve kunst.

Bezoek de expositie | gratis entree

Bezoek deze expositie op zaterdag 2 december bij Metaal Kathedraal. Metaal Kathedraal is geopend tussen 10.00 – 17.00 uur. Tatjana Kiriënko is er tussen 10.00 – 14.00 uur.