EXPO Circulair Fashion


Dè veelbesproken jurk van Louise Fresco is zondag 7 juli live te zien in Metaal Kathedraal. Bekijk met eigen ogen de meest duurzame jurk en schoenen ter wereld! Studenten van WUR Fashion lab vertellen je meer over kleding produceren van schimmels, rupsen etc. Met de natuur is the sky the limit.

De jurk is gemaakt van afvalzijde en gekleurd met inktresten. De sjaal van rupsvriendelijke zijde werd gekleurd met verf op basis van bacteriën en de hak van Fresco’s schoen werd bekleed met leer gemaakt van ananas.

Kom de beroemde rupsvriendelijke jurk met ananas pumps bekijken. Hoe ziet een zo duurzaam mogelijke jurk eruit? Is dat wel draagbaar? Zien is geloven.

De expo Circulair Fashion is aanstaande zondag 7 juli van 10.00 – 17.00 uur en bezoek je gratis.

‘T is Mis op Zondag

Deze activiteit is onderdeel van ‘T is Mis op Zondag! Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met muziek, film, lezingen, muziek, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend van 09.30 – 17.00 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van ‘T is Mis op Zondag bekijk je op https://www.metaalkathedraal.nl/programma

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht en Stichting DOEN.