Elia & Metaal Kathedraal organiseren: IK WIL


Ik Wil!

Hoe weet je wat je wilt? Dat begint met je te laten leiden door je hart, je intuïtie. Dat hoeft niet vaag te zijn, maar kan heel concreet worden. Elia organiseert met de Metaal Kathedraal een samenkomst waar we via spel, oefening en inhoudelijke inspiratie op onderzoek uitgaan. Doel is om helderder te maken waar jouw wil ligt en welke stappen je kunt nemen om die uit te voeren. In andere woorden: hoe breng je jouw idealisme de praktijk?

Programma:

15.30 – 16.00              Inloop

16.00 – 17.00              Spel: ontmoeting met jouw ‘ik wil’ en de ‘ik wil’ van de ander

17.00 – 17.45              Het gevolg van doen wat je wilt: rondleiding op de Metaalkathedraal

17.45 – 18.30              Eten (verzorgd)

18.30 – 19.00              Inhoud: Hoe weet ik wat ik wil? ~ Marieke

19.00 – 19.45              Oefening: wilsimpulsen ontdekken (theater, kunst, onderzoek)

19.45 – 20.00              Pauze

20.00 – 20.30              Inhoud: Hoe doe ik wat ik wil? ~ Roos

20.30 – 21.00              Oefening: opstellen van jouw heldenreis

 

Wie is Elia:

Elia is een werkplaats voor initiatieven van (voornamelijk) jonge mensen die op een radicaal andere manier willen ondernemen. Namelijk vanuit de waarden: liefde, vrijheid en bewustzijn. Wat Elia onderscheidt is dat we initiatiefnemers helpen om op alle vlakken van het ondernemerschap vernieuwend te zijn. Dus, als jij als initiatiefnemer bij ons komt, gaan we niet alleen kijken naar hoe jouw product of dienst bij kan dragen aan een nieuwe wereld, maar ook bijv. de manier waarop je binnen een initiatiefgroep communiceert, je geldstromen, je eigendomsverhoudingen en je juridische structuren. Deze aspecten van het ondernemerschap zitten namelijk diep vast in de huidige maatschappelijke structuren en denk je als ondernemer dat je hierin mee moet. Wij voelen echter dat de huidige maatschappelijke structuren rondom communicatie, geld, eigendom, etc. gebaseerd zijn op angst, controle en een visie dat de mens egoïstisch is. Binnen Elia en met Elia initiatiefnemers oefenen we met het vormgeven van ons ondernemerschap op basis van liefde en vrijheid. Dit doen we omdat we ervan overtuigt zijn dat de overheersende, reguliere visie op wat het betekent om mens te zijn (mens is egoïstisch, onvrij en alleen maar fysiek) niet klopt. Wij gaan er vanuit dat de mens in essentie goed is en in ontwikkeling is om vrijer en liefdevoller te worden. Door nieuwe vormen van ondernemerschap, die zich verspreiden tot in educatie, zorg en andere samenlevings-initiatieven, hierop in te richten maken we ruimte voor deze ontwikkeling.

Kosten:

Wij werken met een draagkrachtmodel. Dit betekent dat je naar eigen draagkracht aan de samenkomst bijdraagt. De minimale kosten voor deze dag zijn €25,- Daar halen wij het materiaal, de locatie en het eten uit. Als je meer kunt geven vragen we je om naar draagkracht toe te voegen. Dit deel gaat naar Elia voor de voortzetting van ons werk.

Corona Maatregelen:

Wij faciliteren de richtlijnen van de overheid voor het organiseren van samenkomsten. Als de samenkomst vanwege de maatregelen toch niet kan plaatsvinden, verplaatsen we hem. Mocht je niet kunnen op die dag dan kunnen we je je geld teruggeven.

Wanneer: 9 juni, 15.30 – 21.00 uur
Waar: Rijksstraatweg 20, Utrecht
Kosten: €25 – €50 (keuze naar draagkracht)