De bodem leeft! Een ontdekkingstocht door de Bodem van Rijnvliet


Een landschapswandeling door Rijnvliet, waar je leert over de bodem onder je voeten, hoe ziet de bodem eruit en is deze bodem gezond? Samen gaan we op onderzoek uit, om te zien of de bodem leeft en wat er in de bodem leeft?

Hoe meten we dit? Wat is een gezonde bodem en waarom is dit van belang? 

In deze bodem leven miljoenen organisme, bacteriën, schimmels & wormen, zolang we hier voor zorgen en hun voeden zal de bodem, de planten gezond en vitaal blijven en zodoende ook ons voedsel. Dit kan bv door zelf compost te maken en dit toevoegen aan de bodem. We moeten dus het bodemleven gaan voeden, dit doe je bijvoorbeeld door goede compost te gebruiken.

De Bodem is levend en moet goed worden verzorgd, zodra we niet meer goed voor onze bodem zullen zorgen zal het steeds moeilijker worden om gezond eten te produceren en een gezonde leefomgeving in stand te houden. 

In deze wandeling gaan we samen met Laura Laroche (Wageningen) een expert op het gebied van bodem en bodem gezondheid samen kijken naar de bodem en leren we hoe we een gezonde bodem kunnen herkennen en gezond houden.

Dit onderzoek is een serie van nul metingen waarin we de water, lucht & bodem kwaliteit meten zodat we kunnen zien hoe dit zich de komende jaren ontwikkeld. 

Praktisch:  denk aan gepaste kleding (laarzen, handschoenen en regenjas)

Wanneer: woensdag 15 februari 

Hoe laat:  14:00 tot 16:00

We verzamelen bij de buiten keuken in de tuin van Metaal Kathedraal 

Kosten: 15,- euro (ticket zijn te koop via de onderstaande link)

Koffie & thee is aanwezig