CineMekka – Wad


 

Elke ‘T is Mis op Zondag sluiten we af met CineMekka in samenwerking met Hoogt on Tour. Onderuitgezakt film kijken onder de eeuwenoude spitsbogen van ons Hemelryck. Rondom een bepaald thema selecteert Hoogt on Tour een prachtige film. Metaal Kathedraal verzorgt een verrassend en bijpassend randprogramma.

Zondag 2 juni – Wad

WAD, Overleven Op De Grens Van Water En Land is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde.

Vanuit een holistische benadering; alles heeft met alles te maken. Geen aaneenschakeling van mooie plaatjes. Een duidelijk verhaal met herkenbare iconen zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk. Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit tevoren; van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s vanuit alle perspectieven, vangt de crew de bijzondere natuur van de wadden. Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed.


Wad // Ruben Smit // Nederland // 2018 // Documentaire // 93 minuten // Nederlands gesproken // geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar

Tickets

Regulier: €10,- | Student €9,- | U-pas, CJP/Cultuurkaart: €8,- | Cineville: €0,-

Tickets zijn te koop via de website van Hoogt on Tour. Log in met je Hoogt account of maak een gratis account aan om te kunnen bestellen. Als je een kortingskaart hebt voor de film, vergeet deze dan niet mee te nemen.

Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. Niet alleen bij Metaal Kathedraal, maar ook bij onder andere ZIMIHC theater Stefanus, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

‘T is Mis op Zondag

Deze activiteit is onderdeel van ‘T is Mis op Zondag! Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met muziek, film, lezingen, muziek, etc. Het programma van ‘T is Mis op Zondag bekijk je op https://www.metaalkathedraal.nl/programma

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht en Stichting DOEN.