Cinemekka – The Other side of Hope


Maandelijkse filmavond i.s.m. ‘t Hoogt. Het is mogelijk voorafgaand aan de film bij Metaal Kathedraal te eten. Onderuitgezakt film kijken in het prachtige Hemelryck van Metaal Kathedraal. Filmtheater ’t Hoogt selecteert elke CineMekka een prachtige film.
Vanavond:

The Other side of Hope

Khaled (Sherwan Haji), een jonge Syrische vluchteling, belandt in Helsinki. Met grote hoop voor een betere toekomst, probeert hij hier politiek asiel te verkrijgen, maar moet helaas besluiten in het illegale circuit te duiken. Vijftiger Wikström (Sakari Kuosmanen), zet een punt achter zijn leven als vertegenwoordiger van heren overhemden en stropdassen. Ook zijn alcoholische vrouw zet hij aan de kant. Dankzij een winnende partij poker vergaart hij een klein fortuin waarmee hij een slecht lopend restaurant ergens in een achterafstraatje in Helsinki koopt. Wikström treft Khaled aan op de binnenplaats van zijn restaurant. Na een kort handgemeen, raken de mannen in gesprek. Wellicht herkent Wikström iets van zichzelf in de gehavende man, want hij besluit Khaled in te huren om voor hem te komen werken. En daarnaast kan Wikström wel een afwasser gebruiken…

Eten & film

Je kunt voorafgaand aan de film tussen 17.30 – 19.00 uur in onze stadsherberg een hapje eten. Dit is een telkens wisselend menu met voor ieder wat wils. Vanavond op ’t menu: Stamppotbuffet met Stamppot rauwe andijvie met grove mosterd, zuurkoolstamppot met kruiden, banaan en spaanse peper, witlofsalade met ei, appeltjes en mandarijn, biologische rookworst, appelmoes en overheerlijke stoofperen met kaneel.

Al onze producten zijn biologisch en diervriendelijk.

Reserveren kan online via onze ticketshop.
Een ticket voor de film kost €9,00 p.p.
Een combi ticket voor een maaltijd + film €23,50 p.p
Alleen komen eten en niet naar de film? Ook dat is mogelijk! Kosten zijn dan €15,00 p.p.
Bovengenoemde bedragen zijn exclusief online servicekosten.