CineMekka | From Source To Sea – Plastic Soup Surfer


From Source to Sea is een ingrijpende film over de uitdagende reis van Plastic Soup Surfer Merijn Tinga en de realiteit van de plastic soep in onze waterwegen.

De film wordt ingeleid door Merijn Tinga zelf. Daarnaast komt Maarten van Heuven, gemeenteraadslid namens de Partij voor de Dieren te Utrecht, vertellen over het afval in de stad, recycling en circulaire economie. Hoe kan Utrecht bijdragen aan het voorkomen van plastic soep?

“To hold accountable who is actually responsable for the plastic litter”

Source2Sea

De levensader voor mens, dier en plant. Merijn is bioloog, kunstenaar en activist en wil op deze wijze de vervuiler op zijn gedrag aanspreken. Merijn vertrekt vanaf de oorsprong van de Rijn in de Zwitserse Alpen en reist over de Rijn tot aan de Noordzee in Rotterdam. Hij peddelt meer dan 1000 kilometer op zijn van zwerfafval geproduceerde high-tech subboard.

Regisseur Eelke Dekker volgt deze buitengewone expeditie over de drukke waterweg in Europa terwijl Merijn zich laat meevoeren over drukbezocht water door scheepvaart, microplastics en zwerfafval. Hij gaat gedurende de reis gesprekken aangaat met aanpalende bedrijven, gebruikers en bewoners van de Rijn. Merijn Tinga is bioloog, kunstenaar en activist. Een ontwapende persoonlijkheid die vol passie en vuur een bloedserieuze boodschap uitdraagt met dit document. Een film gerealiseerd vanuit lef en realiteit in samenwerking met Science center en TU Delft.

CineMekka is een maandelijkse filmavond in samenwerking met T Hoogt Filmtheater en Café. Onderuitgezakt film kijken in het prachtige Hemelryck van Metaal Kathedraal. Filmtheater ’t Hoogt selecteert elke CineMekka een prachtige film. Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht en Stichting DOEN.

Klik hier voor het Facebook event van CineMekka Source to Sea