CineMekka – Paradogma


5 mei - Paradogma

CineMekka is in samenwerking met Filmtheater ’t Hoogt dè vaste afsluiter van Mis op Zondag; het afwisselend cultureel (kinder)programma op elke eerste zondag van de maand vanaf 09.30 uur bij Metaal Kathedraal. Heerlijk onderuitgezakt film kijken onder de eeuwenoude spitsbogen van ons prachtige Hemelryck.

Documentairemaker Marijn Poels werkte een jaar lang aan Paradogma, de opvolger van zijn controversiële klimaat- en energiefilm The Uncertainty Has Settled.  

Poels liet zich voor zijn nieuwste documentaire inspireren door de consequenties die hij ervoer na het uitbrengen van The Uncertainty Has Settled. Daarin stelt hij vragen over de klimaatwetenschap en het energiebeleid zonder daar zijn mening aan te koppelen. Hij werd hiervoor zowel geprezen als verketterd.

Wie zich kritisch uitspreekt of slechts vragen stelt over bepaalde vraagstukken wordt al snel weggezet als verdacht of gevaarlijk. Waarom eigenlijk? Poels gaat in Paradogma op zoek naar antwoorden achter dit fenomeen dat het debat lijkt te verstikken en het volk lijkt te verdelen in links, rechts, goed of slecht.

Hoe vrij en liberaal is het westen eigenlijk en moeten we andere perspectieven negeren of juist omarmen? Een kritische en persoonlijke reis langs oeroude tribale conflicten in een nieuwe tijd waarin wereldbeelden met elkaar botsen en het vrije woord steeds verder onder druk lijkt te staan.

Paradogma is het tweede deel in een geplande trilogie en kan ook op zichzelf gekeken worden. Je hoeft dus niet eerst The Uncertainty Has Settled gezien te hebben.

Paradogma // Marijn Poels // Nederland // 2018 // Documentaire // 90 minuten // Engels gesproken // Nederlands ondertiteld

Tickets & tijden

16.30 uur | film: Paradogma

Alleen film: € 10,-
Student: € 9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart: € 8,-
Cineville: € 0,-

Tickets voor de film zijn alleen online te koop via de website van Hoogt on Tour. Log in met je Hoogt on Tour account of maak een gratis account aan om te kunnen bestellen. Als je een kortingskaart hebt voor de film, vergeet deze dan niet mee te nemen.

Mis op Zondag & CineMekka

CineMekka is een maandelijkse filmmiddag in samenwerking met Metaal Kathedraal. Hier kan je onderuitgezakt film kijken in het prachtige Hemelryck van de Cultureel Ecologische broedplaats Metaal Kathedraal. Filmtheater ’t Hoogt selecteert elke CineMekka een prachtige film rondom een thema. Metaal Kathedraal organiseert altijd een verrassend randprogramma bij de film.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door DOEN en gemeente Utrecht!