CineMekka x ENFF – The Winter Garden’s Tale


 
 
Hoogt on Tour vertoont in samenwerking met Metaal Kathedraal en het Eastern Neighbours Film Festival de Oekraïense documentaire The Winter Garden’s Tale.

“The super-task is to show how palms and ficuses feel everything that happens with them and in general, what is the most important: people or plants. It is tragicomic film about life: not easy, but still life, with a bit of self-irony and allegory to routine”.

De Oekraïense regisseur Simon Mozgovyi heeft seizoenen lang minutieus de tuin van The Floriculture Pavilion gefilmd. Het paviljoen, één van de laatste Sovjet-symbolen, dreigt op te houden met bestaan. De tuin wordt bedreigd wanneer de oude dame die de tuin onderhoudt, Valentyna Voronina, wordt gedwongen om met pensioen te gaan. Maar hiermee wil ze niet akkoord gaan. Ze heeft haar hele leven aan de tuin gewijd en is bang dat de planten zonder haar dood zullen gaan. Tegelijkertijd vindt een mysterieuze groep radiesthesisten een kanaal met positieve energie recht voor de entree van het paviljoen… The Winter Garden’s Tale is een levendige getuigenis van een veranderlijke tijd en de moeite van de mens om mee te gaan in deze veranderingen.

Let op: deze film is Engels ondertiteld!

Tickets en prijzen

Regulier: €10,-
Student €9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart: €8,-
Cineville: €0,-

Tickets zijn alleen online te koop via de website van Hoogt on Tour. Log in met je Hoogt account of maak een gratis account aan om te kunnen bestellen. Als je een kortingskaart hebt voor de film, vergeet deze dan niet mee te nemen.


Festivals & Awards (selectie) DOK Leipzig, 2018 | Ji.hlava International Documentary Film Festival, 2018 | IDFA, 2018 – Docs for sale | Docudays UA, 2019 | Full Frame Documentary Film Festival, USA 2019. Info: regie Simon Mozgovyi // duur 75 minuten // genre Documentaire // land Oekraïne// taal Oekraïens/Russisch // ondertiteling Engels

ENFF

Het Eastern Neighbours Film Festival eert en viert de meest getalenteerde filmmakers en bijzondere films uit Oost- en Zuidoost Europa. Het festival is plek waar West en Oost elkaar ontmoeten, en verschillende genres samenkomen. Voor het ENFF 2019, dat plaatsvindt van 6-10 november in Filmhuis Den Haag, aanvangt, toert het festival langs verschillende bioscopen door heel Nederland. Tijdens deze ON TOUR sessies vertoont ENFF een aantal bijzondere films. De spraakmakers van vorig jaar, maar ook premières.

T’is Mis op Zondag

Deze activiteit is onderdeel van T’is Mis op Zondag. Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van T‘is Mis op Zondag bekijk je op https://www.metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht en Stichting DOEN.