CineMekka’s Special: Herman Brood | KUNST, BEGIN DRRR NIET AN


CineMekka’s Special: een avond geheel in het teken van Herman Brood!

Documentaire

‘KUNST… BEGIN DRRR NIET AN’ is de eerste film over Herman Brood die vooral ingaat op zijn leven als beeldend kunstenaar. Filmmaakster Gwen Jansen selecteerde het beeldmateriaal uit meer dan 50 uur privé-opnamen. De film gaat over de periode 1992 tot 2000; de hoogtijdagen van Herman als muzikant zijn voorbij en Herman is vooral nog actief als autonoom kunstenaar. Herman Brood vertrekt elke maand een paar dagen naar het atelier van kunstvriend Ivo de Lange in Zwolle. Een welkome ontsnapping aan het hectische leven in Amsterdam.

Filmmaakster Gwen Jansen: “Toen ik werd gevraagd om naar de beelden te komen kijken, kon ik mijn ogen niet geloven. Een aaneenschakeling van ontroerende en hilarische momenten waarbij je van heel dichtbij ziet wie de kunstenaar Herman Brood nou echt was. Via de beelden word je als kijker echt meegenomen in zijn onstuitbare drang om te tekenen en schilderen. De hechte, vertrouwde band die Brood met De Lange had maar ook met zijn jeugdvriend Hans la Faille is ontroerend mooi. Ik besefte van te voren niet half hoe gevat en humoristisch Brood eigenlijk was. Hij schildert, acteert en flirt met de camera en improviseert op dusdanig poëtische wijze alsof hij voor het theater is geboren. En toen ik hem voor de camera hoorde oreren “Kunst… begin drrr niet an. Dames en heren, u krijgt er spijt van”, was ik helemaal verkocht. Met deze documentaire kan iedereen de beeldend kunstenaar Herman Brood beter leren kennen. In de film zien we met name Brood in actie als schilder en verder vertellen vooral zijn sjablonen, tekeningen en schilderijen zijn verhaal.”

Expositie

Een expositie met Herman Brood werken waarbij niet alleen zijn kunst, maar ook de sjablonen waar hij mee werkte te zien zullen zijn.

Muziek

Niemand minder dan bFake en DJ DNA staan deze avond op het podium. bFake is de succesvolle samenwerking tussen de Utrechter DJ DNA (oprichter van de Urban Dance Squad), Kytopia en de Kaapstadse rappers PinKi en Da Bruin. Jorn ten Ham van de Herman Brood Academie opent de avond. Samen zorgen voor de muzikale omlijsting van deze bijzondere avond.

Interview

Ook Ivo de Lange (de filmproducent en kunstvriend van Herman Brood) en Gwen Jansen zijn aanwezig om een toelichting te geven op zowel de film als de expositie. Gespreksleider is de Utrechter Wouter de Heus.

Food

Speciaal voor deze avond staat het ‘Herman Broodje’ op het menu! Heerlijke burgers van de BBQ!

Tijden

Inloop vanaf 18.30 uur. Het programma start om 19.00 uur.

Voorproefje op het programma? –> www.hermanbroodfilm.nl

CineMekka wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van Stichting DOEN

Tickets à €7,50 zijn te koop via de de online voorverkoop.
Een kaartje aan de deur kost €10

Let op! Het is niet mogelijk om bij Metaal Kathedraal te betalen met PIN. Neem dus voldoende contant geld mee voor een drankje aan de bar en het Herman Broodje.

Tickets