Cinema Buiten | King of the Belgians


 
 
Satirische humor, culturele misverstanden en de staat van België, de Balkan en Europa zijn de hoofdingrediënten van deze amusante roadmovie, waarin een ingedommelde koning het leven èn zichzelf ontdekt. Chronologisch gedraaid tijdens een echte roadtrip, met veel mogelijkheid tot improvisatie voor de acteurs.

Koning Nicolas is een eenzame ziel die al lang het gevoel heeft dat hij het verkeerde leven leidt. Tijdens een staatsbezoek aan Istanbul, waar een Britse cineast een documentaire maakt om het imago van de koning te verbeteren, breekt er crisis uit: Wallonië heeft de onafhankelijkheid verklaard. De koning moet onmiddellijk terug, maar door een zonnestorm is luchtverkeer onmogelijk. Turkije verlaten via de officiële weg is uitgesloten. Met hulp van de documentairemaker en enkele Bulgaarse zangeressen ontsnapt hij aan de Turkse veiligheidsdiensten. Per bestelbusje probeert de koning via de Balkan terug te keren naar België. Een odyssee door Zuidoost-Europa vol onverwachte ontmoetingen, onvoorziene dilemma’s en momenten van vreugde.

King of the Belgians ging in première op het prestigieuze filmfestival van Venetië en maakte een wereldwijde zegetocht langs vele festivals binnen en buiten Europa.

Regie door Peter Brosens en Jessica Woodworth | 94 minuten | genre West-Europese Cinema | land België/Nederland/Bulgarije | taal Engels/Vlaams/Frans | Nederlandse ondertiteling

Tickets & Info

Regulier: €12,50
Student/U-Pas/CJP: €10,-
Cineville: €0,-

Tickets zijn alleen via de website van Hoogt on Tour te koop. Log in met je Hoogt account of maak een gratis account aan om een ticket te kopen. Indien beschikbaar zijn er op de avond van vertoning ook tickets aan de kassa te koop. Online ticket gekocht met een kortingspas? Neem je pas mee; die willen wij graag nog even zien aan de kassa.

Zoals de naam al doet vermoeden vindt de filmvertoning buiten plaats. Het geluid van de film beleef je met een koptelefoon die je bij de kassa van ons ontvangt. Bij slecht weer verhuizen we naar binnen. Deuren open om 20.00 uur. De film start om 21.00 uur.

Over Cinema Buiten

Met Cinema Buiten zoekt Hoogt on Tour de buitenlucht op deze zomer! Op zes unieke erfgoedlocaties, waaronder Metaal Kathedraal, in de stad en provincie Utrecht worden er films vertoond rondom de thema’s reizen, miscommunicatie en conflict. Bekijk hier het volledige programma van Cinema Buiten.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht en Stichting DOEN.