Winter Biomarkt


Speciale editie van de maandelijkse biomarkt van Metaal Kathedraal! Voor de laatste sinterklaasinkopen en de vroegste kerstinkopen.

Speciale editie

Hier kunnen lekkere en verse kerstpakketten samengesteld of besteld worden. De kerk zal naar speculaas ruiken, er zal muziek in de kerk klnken, er zijn cadeautjes genoeg te koop en er is vanalles te proeven in het winterwonderland van Metaal Kathedraal. Je zou er zomaar een rendier tegen kunnen komen… De wekelijkse biologische boodschappen kunnen tijdens deze markt gewoon weer ingekocht worden. Naast onze vaste marktkraamhouders kunt u deze keer ook terecht bij eettentjes, designers, foodtrucks, cadeaukramen. Wij zorgen voor live muziek om de wintersfeer compleet te maken!

Kerstpakket bestellen

Op de Winter Biomarkt krijg je de mogelijkheid om je eigen kerstpakket samen te stellen. Kies uit onze ruime aanbod van biologische marktkraamhouders moet hun fantastische lekkernijen. Haal je bestelling vlak voor kerst op, op zaterdag 23 december bij Metaal Kathedraal.

 

Het geheugen van Metaal Kathedraal

De middag wordt verrijkt met een bijzonder bezoek van gemeentelijk archeoloog Herre Wynia. Hij geeft een lezing naar aanleiding van de archeologische opgravingen naast Metaal Kathedraal. Deze lezing hoort bij het programma Het Geheugen van Metaal Kathedraal en heet ‘Gevonden Voorwerpen’. Herre komt vertellen over de wondere vondsten in omgeving Leidsche Rijn. Over de cultusplaats van rond het jaar 0, de Duitse bommenwerper en nog heel veel meer. Kijk voor meer informatie op de website.

Herre en Maureen (oprichtster Metaal Kathedraal) zullen die middag ook historische rondleidingen geven over het landgoed van Metaal Kathedraal. Dit kost 2,50 euro, aanmelden kan ter plaatse op de biomarkt.

Ervaar de plaatselijke geschiedenis op deze historische plek en laat je verwonderen door de mirakels van de tijd.

Stadsherberg Boelens

Tijdens de markt is onze Stadsherberg Boelens open. Wij serveren winterse warme gluhwijn, warme chocolademelk en nog veel meer. Uiteraard zijn het allemaal heerlijke en originele biologische dranken en spijzen.

Biomarkt

De Biomarkt Leidsche Rijn is er elke eerste zondag van de maand tussen 11.00 – 15.00 uur. De biomarkt biedt een uitgebreid biologisch aanbod van groenten, fruit, vlees, vis en kaas en wordt gehouden achter of in Metaal Kathedraal.