Beleef de Winterwende


Donderdag 21 december, exact om 16.28 uur zal de winterwende plaatsvinden. Metaal Kathedraal viert dit bijzondere moment! De zon zal dan, gezien vanaf de aarde, haar zuidelijkste punt bereiken. Vanaf dit moment worden de dagen weer langer en de nachten weer korter.

Het geheugen van Metaal Kathedraal

Metaal Kathedraal is een historische schatkist. De kerk dateert van het jaar 1875, maar het landgoed en het aloude kerkhof hebben verhalen te vertellen die terug gaan naar de ijzertijd.

Inhoud

De archeologen van Utrecht hebben rondom Metaal Kathedraal rijke vondsten gedaan uit de ijzer-en romeinse tijd. Metaal Kathedraal nodigt u uit om de aloude rituelen en de betekenis hiervan te herontdekken. Niet alleen archeologen vertellen hun waarheid, maar ook de Neodruïden, witte heksen en wichelroedelopers. U laat zich meenemen en ontdekt hoe u deze oude rituelen toe kan passen in het huidige leven.

De Winterwende

21 december heeft de kortste dag en de langste nacht van het jaar. Al duizenden jaren wordt de winterende in vele culturen op het noordelijk halfrond als feest gevierd, omdat dit solstitium het moment bepaalt waarop het licht na een periode van duisternis en verwijdering, als het ware rechtsomkeert maakt en de dagen weer gaandeweg beginnen te lengen. Soms werd een brandend wiel of rad gebruikt, dat de zon symboliseerde. Het midwinterse lichtfeest stond onder meer bekend als yule of joelfeest. Het is een feest van veel licht en vuur.

Tickets

Voor kinderen kost een kaartje € 2,50 en voor een volwassene kost een kaartje € 5,-. Kaartjes zijn online beschikbaar.