Gemma Luz Bosch

 

Gemma Luz Bosch is pianist, componist, improvisator. Van oktober t/m december 2020 is zij Artist in Residence bij Metaal Kathedraal.

Zij zoekt en ontdekt geluiden die normaliter niet in muziek gebruikt worden. Dit heeft haar gebracht tot het bedenken en maken van eigen instrumenten zoals keramiek fluiten, elektromagnetische microfoons, gips-instrumenten, alma (6-snarige citer) en meer. Met deze instrumenten, muzikale objecten en geprepareerde piano creëert ze live klanklandschappen. Het onhoorbare hoorbaar maken is een van haar grote inspiraties. Bij Metaal Kathedraal onderzoekt Gemma de kracht van klank. Geluid zijn trillingen in de lucht die wij kunnen waarnemen. Wat doen deze trillingen met ons? Zijn ze ook in te zetten voor ons zelfherstellend vermogen? 

In samenwerking met Maureen Baas en Natascha van den Ban maakt ze een installatie waarin ze het publiek uitnodigt om na te denken over geluid in de breedste zin van het woord. Dit doet ze door te laten luisteren naar de geluiden die er al zijn, geluidsgolven zichtbaar en ervaarbaar te maken door water te laten trillen en ceramiek fluiten te laten klinken door lucht en in beweging te brengen met water. 

Meer over Gemma op gemmaluzbosch.com en instagram @gemmaluzbosch