Vacature: voor een ONDERNEMENDE FACILITAIR MANAGER die nog meer tot bloei wil komen

 

BEN JIJ die ervaren, ondernemende facilitair manager die onze veelheid aan activiteiten in goede banen leidt, de zaakjes perfect regelt, de handen uit de mouwen steekt en een kei is in contractbeheer en communicatie?

WE KIJKEN UIT naar iemand die vol energie en plezier met ons de overvloed behorend bij de wereld van Metaal Kathedraal wil manifesteren.

Over Metaal Kathedraal
Metaal Kathedraal is een monumentaal pand, landgoed, kerk én een onafhankelijke kenniscentrum & leergemeenschap waar we sinds 2010 vanuit kunst en kunstenaarschap actief bouwen aan een regeneratieve samenleving. Het kenniscentrum heeft als doelstelling om samen met kinderen curriculum te ontwikkelen en dit breed overdraagbaar te maken voor alle leeftijden en doelgroepen. Dit doen we vanuit acht deelgebieden. (Zie voor meer informatie www.metaalkathedraal.nl.)

Derden dragen hieraan bij, door met ons programma te ontwikkelen en ons programma aanbod en trainingen af te nemen op de dagen dat we het pand en landgoed hiervoor beschikbaar maken. Om kruisbestuiving van kennis te bewerkstelligen, werken we graag samen met partners en klanten, die vanuit hun organisatie, intentie en eigenheid evenredig bijdragen aan de bewustwording van het creërend en zelfherstellend vermogen.

We bieden diensten aan zoals programma’s en trainingen, verhuur van bijzondere zalen en een bed and breakfast. Met onze vergunning mogen we 600 mensen tegelijkertijd ontvangen. De binnenruimtes zijn beschikbaar voor 100 mensen maximaal. Ons pand biedt ook onderdak aan ambachtelijke bakkerij Amadeus en plant based restaurant Kasvio.

Wat ga je doen?
Je bent het eerste ontmoetingspunt voor deelgenoten die ons kennen en of met ons willen kennismaken. Je faciliteert de activiteiten en bijeenkomsten, bouwt mee aan het aanbod van ‘vaste’ huurders, beheert de geldstromen en fungeert als een spin in het web binnen de organisatie. Jij kent de plek productioneel en facilitair van binnen en van buiten.

 • Je gaat de lopende boekingen van A tot Z regelen, inclusief bijbehorende productionele werkzaamheden en draaiboeken. Offertes uitbrengen en debiteurenbeheer is een belangrijk deel van je werk.
 • Je doet acquisitie (± 25% van je tijdsbesteding met bestaande relaties en nieuwe prospects, die al dan niet al over de vloer komen)
 • Je onderhoudt het contact met bestaande relaties (retentie van klanten) en je bent het eerste contact naar buiten (telefonisch, online, bezoekers).
 • Je stimuleert samenwerking tussen de 8 deelgebieden
 • Je faciliteert de 8 deelgebieden en maakt passende contractuele en financiële afspraken daarvoor. Denk aan het gebruik van de werkruimtes en landgoed door vaste huurders en het bieden van ondersteuning aan de 8 deelgebieden vanuit kantoor mbt faciliteiten, marketing en telefoongebruik.
 • Je werkt met de door jouw opgestelde targets, in consensus en afgestemd op de totale organisatie.
 • Je organiseert zelfstandig het benodigde team voor de verhuringen en stemt nauw af met de cateraar en interne organisatie.
 • Je organiseert jezelf en je team en maakt alles breed overdraagbaar zodat het team autonoom functioneert. 
 • Je werkt nauw samen met de verbindende communicatie manager, administrator en initiatiefnemers Metaal Kathedraal.
 • Je bent bepalend voor hoe de plek facilitair ingericht en gebruikt wordt door iedereen aanwezig op land en pand vanuit de 8 deelgebieden en de dagelijkse klanten.

Wie ben je?
Je bent een ervaren facilitair manager die zich bewust is van dit moment in de tijd, en goed geïnformeerd is. Je ziet dwars door de beperkingen die opgelegd worden de kansen die dit ons biedt, en kan niet wachten om hier met al je energie handen en voeten aan te geven.

 • Jij kan autonoom je eigen organisatie runnen.
 • Je bent een spin in het web voor alle deelgebieden in Metaal Kathedraal.
 • Je bent financieel, administratief en communicatief sterk.
 • Je kan de dingen met het grootste gemak zelf uitvoeren en of door je collega’s laten uitvoeren.
 • Je bent in staat jezelf te vernieuwen en opnieuw uit te vinden.
 • Je kunt goed met kinderen omgaan en betrekt hen in je werk.
 • Je bent iemand die in staat is om vanuit lol en plezier, zonder drama, het werk op te pakken en het werk voor je te laten werken.
 • Je kan buiten de gebaand paden opereren. 
 • Je kan vernieuwende werksystemen ontwikkelen die passen bij autonomie, zelfbestuur en natuurrecht.

Wat bieden wij jou?
De rol van facilitair manager bij Metaal Kathedraal is een fulltime job met ongekende kansen, op een bloeiende werkplek die in alles pionierend is in het realiseren van de herstelde samenleving. Hoe we daar komen is onbekend. Maar het is helder dat we deze wereld van overvloed zelf mogelijk mogen maken. En dat dit de tijd is voor (her)ontdekken en onszelf opnieuw uitvinden met de nieuwe waarheden die hierbij horen.

Wij bieden je een samenwerking waarin je in een constructie van zelfstandig ondernemerschap met ons je schouders zet onder de activiteiten van Metaal Kathedraal. Samen brengen we een andere economie tot stand, die bijdraagt aan de bloei en groei van alles wat leeft, en in het bijzonder de leergemeenschap van het creërend en zelfherstellend vermogen. 

Reageren
We kijken uit naar en verwachten een reactie van iemand die het aandurft om deze ‘traditionele functie’ met open armen te vernieuwen en dit mogelijk durft te maken. Alles gaat natuurlijk geleidelijk en stap voor stap. We zouden het heerlijk vinden om met iemand te werken die bereid is om dit type werk met open vizier te vernieuwen vanuit de praktijk, met helder inzicht in de bijbehorende risico’s en kansen. Iemand die bewust, willens en wetens met één been in het oude systeem kan werken en met het andere been stevig de vernieuwing durft te bewandelen. Iemand die leiding kan nemen zonder een leider te zijn.

Ja!
Zijn dit profiel en deze plek op je lijf geschreven en ben je bereid om er vol voor te gaan?
Als dit voor je resoneert is dit de plek waar je wellicht past!
Stuur ons je bericht via: hallo@metaalkathedraal.nl

Als dit voor je resoneert dan zijn we super nieuwsgierig naar jou en staan we te popelen om met je aan de slag te gaan! Bij een goede match zouden we je per direct willen welkom heten. De deuren staan 5 dagen per week open als je eerst even wilt komen kijken. Heb je interesse? Stuur ons je persoonlijke reactie, graag aangevuld met je werkervaring, motivatie en referenties!

Je bent altijd welkom om te komen kijken. We zijn open van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Wees nieuwsgierig! Telefonisch zijn we gedurende de week dagelijks bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur, tel 030-2374060.

Meer info: Metaal Kathedraal is een leergemeenschap met een diepgeworteld geloof in ons zelfherstellend en creërend vermogen. Gedragen en ontwikkeld door de gemeenschap bieden wij praktische oplossingen en inspiratie vanuit onze 8 domeinen: Ere-vieringen en Diensten, Ecologische Sociëteit Nederland, de Levensboerderij,  Kunst en kunstenaarschap, Zijn Zorg, Vrij Zijn, Leergemeenschap van 4 tot 21 jaar en het practicum gevormd door het WaterLab, het Trilling, Frequentie & LichtLab, het VoedselLab, het BiomimicryLab, het EnergieLab en het SchimmelLab. Word jij ook Deelgenoot? Word lid of doneer en draag bij aan de Heelwording! 

steundebloei.metaalkathedraal.nl En zoek ons op Telegram: https://t.me/+lWuDXwGClNMzNGVk