Verhalenroute ‘Wintertales’


Wintertales is een verhalenroute in de bijzondere historische ruimtes van Metaal Kathedraal. Laat je meenemen door verhalen als Bidden op blote knieën, Taal der Liefde, Singer-songwriter Sonja Felicia, De Voorspelling, Maria de Proloog, Klimaatjes, Van Riek tot Vork, visuele poezië & Broodje Poep. De verhalenroute is onderdeel van de T’is Mis op Zondag kerstspecial. Bezoek ook de warme kerstmarkt en geniet van muzikale kerstprologen door Art & Roses, Herman Brood Academie en de knallende afsluiter door Harmonieorkest Vleuten!

Visuele poëzie door Beeldjutters

Beeldjutters Landschapslumen Clementine

Foto door Gertjan Van Der Loo

De Utrechtse Beeldjutters brengen met hun visuele poëzie uw vernieuwende kerstgedachten tot leven in winterwonderen en schaduwlandschappen op de gevels van Metaal Kathedraal.

Bidden op blote knieën

De Wintertale ‘Bidden op blote knieën’ inspireert tot nieuwe Kerstgedachten vanuit het rijke verleden naar de tijd toen Metaal Kathedraal nog kerk was. Een audio verhaal van Babette Rijkhoff en Veerle van Dieren.

De Taal der Liefde, De Voorspelling & Ave Maria

De Taal der Liefde door Sonja Brekelmans is een van de winnende verhalen uit de open call ‘Wie schrijft het nieuwe Kerstverhaal?’ door Metaal Kathedraal. Met De Taal der Liefde openbaart Sonja zich als een getalenteerd schrijver. Ze neemt je mee naar het diepste punt in je eigen hart. Een verhaal dat inspiratie biedt waarmee je jouw nieuwe kerstgedachte inhoud kunt geven.

De Voorspelling door getalenteerd schrijver Tamar Berends is het tweede winnende verhaal uit onze open call. Haar nieuwe kerstgedachte De Voorspelling voedt het hogere bewustzijn vanuit een bijzondere eigentijdse invalshoek die je compleet op een dwaalspoor brengt.

Ave Maria doet je op betoverende wijze inzien dat liefde meer inhoudt dan samen in een hotel wijn drinken en vlees eten. Een alternatief kerstverhaal door Zoltan Ranti.

Sonja Felicia

Sonja Felicia beleeft haar doorbraak als singer-songwriter. Een engel die met haar betoverende stem en woorden tot innerlijke stilte maant en je diep raakt. Als vanzelf openbaart de nieuwe kerstgedachte zich in je hart en laten haar liedjes je met “nieuwe ogen” naar de binnen- en buitenwereld kijken.

Maria de Proloog

In Maria de Proloog brengt de bijzondere theatermaker Daphne de Bruin een persoonlijk verhaal over een gebeurtenis die miljoenen mensen in beroering bracht. Als moeder vertelt ze in een hartverscheurend relaas hoe de komst van een Engel haar leven overhoop schudde. Wat speelde zich precies af in het jaar voor Christus? Haar verhaal werpt een geheel nieuw licht op het welbekende Kerstverhaal en voedt de nieuwe kerstgedachte.

Klimaatjes

Beleef de klimaattale. Gocheme Kids van 6 tot 12 en onwetende pappa’s en mamma’s spelen samen met de Klimaatjes het spel der klimaatwijsheid!

Van Riek tot Vork

Deze wintertale neemt je mee naar het kruispunt van werelden, waar landbouw verhuist naar de stad, waar lokale productie en groen misschien wel de verstedelijkte wereld redden. Wat kunnen we van boeren en hun wijsheden leren? Schuif aan!

Broodje Poep

Wintertale Broodje Poep van Fides Lapidaire neemt u mee in de wondere wereld van het sluiten van de mondiale voedselcyclus. Het leek onmogelijk maar het is gewoonweg alleen mogelijk met uw persoonlijke bijdrage. Dit mag u letterlijk nemen. Broodje poep is geen mythe maar een oplossing die wonderen verricht en dichterbij is dan u denkt…. !

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.
Met dank aan Fentener van Vlissingen, K.F. Hein en Prins Bernard Cultuurfonds.