Wereldverbeteraars kerst biomarkt & meer


Een dag met bijzondere marktkooplui, wereldverbeteraars, workshops en uitzonderlijke initiatieven die de wereld een betere plek maken. Overheerlijk eten, wobbelyoga, kindertheater, kinderworkshop creatieve afvalverwerking en als xmas knaller het koor The Brand New Bags!

“Gewoon” weer de uitzonderlijke ondernemers met producten die lichaam en geest daadwerkelijk voeden. Met liefde geteeld en geoogst. Bijzondere wereldverbeteraars die je handvatten geven om van 2019 een duurzaam, liefdevol en gezond jaar te maken.

Lang leve uw lichaam!
Lang leve uw geest!
Lang leve de aarde!
Lang leve uw leven!

Programma

Stadsherberg Boelens is geopend van 09.30 – 17.00 uur.

10.00 – 10.40 uur | Kindervoorstelling Walvisjong (uitverkocht)
11.00 – 15.00 uur | Kerstmarkt van wereldverbeteraars
11.15 – 12.15 uur | Workshop Wobbelyoga voor ouder & kind
11.30 – 12.40 uur | Kindervoorstelling Walvisjong (uitverkocht)
12.00 – 13.30 uur | Kinderworkshop Creatieve afvalverwerking (vanaf 5 jaar)
13.00 – 14.00 uur | Kinderworkshop Wobbelyoga (4-8 jaar)
15.00 – 16.15 uur | Holly Jolly Christmas – kerstkoor The Brand New Bags

Kom heerlijk genieten op deze laatste winterse zondag voor kerst. Een bezoekje aan Metaal Kathedraal en de markt van wereldverbeteraars is gratis. Klik op een van de workshops of voorstellingen om meer te lezen over de kosten en hoe te reserveren per activiteit.

Ho Ho Ho – Merry Christmas!

Kerst biomarkt

Onze wereldverbeteraars

De Mengelmoestuin

De Mengelmoestuin houdt zoveel mogelijk rekening met de kosmos bij het zaaien en verplanten en probeert de kringloop binnen de tuin in stand te houden. Vanzelfsprekend wordt er geen gif, bestrijdingsmiddel of kunstmest gebruikt. Wel maakt de Mengelmoestuin eigen compost en bladaarde.

Behalve eigen oogst van fruit en kruid, zoals jam, gelei, azijn en siropen, verkoopt de Mengelmoestuin ook verschillende soorten moes- en kruidenplanten en verse oogst en (streek)producten.

Bakkerij Zonnelied

Bakkerij Zonnelied bakt zo puur mogelijk met uitsluitend grondstoffen van biologisch kwaliteit. Omdat zij daarbij de hele tarwekorrel gebruiken, wordt de volle kiemkracht van het graan benut. Speciaal voor kerst is er ook een heerlijk en speciaal kerstbrood te verkrijgen!

Zonnehoeve

Boerderij Zonnehoeve verbindt zich met de levenskracht van de zon en de levenskracht die alles en iedereen in zich draagt. Al meer dan 30 jaar richten zij zich op dat wat gezond is voor de grond, de planten, de dieren en de mensen. Je koopt hier verse melk, karnemelk, groente, fruit en eieren.

Mambeco

Speciaal voor de kerst kun je bij de kraam van Mambeco cadeaumandje samenstellen met fair-trade, duurzame en milieubewuste producten. Naast mooie sjaals, armbanden, kaarsen en biotassen verkoopt Mambeco ook ook diverse verzorgingsproducten van o.a. Fair Squared, Dr. Bronner en Werfzeep. Alle producten zijn dierproefvrij, zonder chemicaliën en milieuvriendelijk verpakt. Ook kun je er terecht voor artikelen waarmee je plastic en afval in huis kunt verminderen zoals bee’s wraps en artikelen van bamboe!

Tuinderij de Arend

Dè biologische stadslandbouwer uit Oosterwold met alles voor een vruchtbare, weelderige moestuin.

De Kaarsenfabrique

Kerst en het branden van kaarsen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden! De Kaarsenfabrique maakt duurzame Engelkaarsen; een gerecyclede dompelkaars geheel gemaakt van de het restkaarsvet uit Katholieke kerken. Een ontzettend leuk kerstcadeau met een een duurzaam en historisch verhaal! Ook kun je hier terecht voor mooie schalen, kandelaars en lantaarns.

Het Naaiatelier

In buurtcentrum en geloofsgemeenschap Huis van Vrede op Kanaleneiland zit een het Naaiatelier. Hier vinden nieuwkomers, mensen zonder status, buurtbewoners en andere belangstellende een plek om creatief bezig te zijn. In het Naaiatelier worden naast producten op aanvraag onder andere tassen, keukenschorten, babyproducten en keukenmateriaal gemaakt die door de mensen die deze producten maken zelf mogen worden verkocht. Unieke one-of-a-kind en met liefde gemaakt textiel: een uitstekend cadeau voor onder de boom!

Olivarera

Authentieke ecologisch gecertificeerde olijfolie uit Andalusië. Door de lage zuurgraad heeft deze olijfolie een opvallend zachte smaak.

Mesjokke/The Chocolate Explorers

Ben je helemaal Mesjokke?! Mesjokke maakt absurd verantwoorde, ongehoord lekkere chocoladerepen. En omdat het kerst is deze keer ook chocoladekransjes!

Met Pit, Zoet & Zuur van Sandra

Als kind plukte Sandra, van Pit, zoet & zuur, al bramen en klom in de kersenboom van haar oma. Haar beide opa’s en oma’s hadden een moestuin, alles kwam altijd vers van het land op mijn bord. Zo begon haar voorliefde voor het zelf maken van alles met eten te maken heeft. Haar huisgemaakte producten verkoopt Sandra onder de naam Met Pit, zoet & zuur van Sandra. Leuk als cadeau of om gewoon lekker zelf op te smikkelen.

Voor deze speciale kersteditie geniet je bij Sandra vandaag ook van een mini high-tea!