Kindervoorstelling Schaap zacht (1,5 – 5jr)


Het schaap met zijn zachte wol vormt de inspiratiebron van deze beeldende dansvoorstelling. Wat schuilt er achter dat onverstoorbare uiterlijk? Is dat schaap wel zo mak? Wat gaat er verborgen onder die dikke wollen vacht? Hoe voelt die wol? Hoe voelt het om alle tijd van de wereld te hebben? Schaap Zacht is een interactieve en zintuigelijke solovoorstelling gericht op kinderen van 1,5 tot 5 jaar.

Naast dans, vormgeving en muziek, zet de danseres overheadprojectie in. Deze projectie is voor te stellen als een levend prentenboek in een bijzondere beeldtaal. Het publiek wordt uitgenodigd om vooral mee te beleven en soms ook mee te doen. In Schaap Zacht worden de kinderen geprikkeld om al hun zintuigen open te stellen en de wereld steeds opnieuw te ontdekken.

Tickets

Tickets a 8 euro zijn online te koop via metaalkathedraal.nl/tickets.

Dagmar Chittka / Rauher Engel

Dagmar Chittka is de drijvende kracht achter Stichting Rauher Engel. Inmiddels maakt zij ruim 10 jaar danstheatervoorstellingen voor de allerkleinsten, waarin bijna niet wordt gesproken. Het werk van Rauher Engel is een grillige mix van beweging, dans, spel en humor. De fysieke intensiteit, lyrische beelden en absurde elementen geven Dagmars voorstellingen een geheel eigen karakter; verfrissend en eigenzinnig, en altijd nieuwsgierig naar de wereld om haar heen. Een onderzoek naar de innerlijke beweging en het cranio sacrale ritme resulteerde in de voorstelling Schaap Zacht. Rauher Engel is ook een graag geziene gast in China, Hong Kong, België en Duitsland. Rauher Engel is aangesloten bij Cultuurbuur Rotterdam.
Voor meer informatie: www.rauherengel.com

Credits

Regie door Danielle Ana Füglistaller, spel door Dagmar Chittka, dramaturgie door Martina Bruns, kostuums door Dorine van Ijsseldijk, decor door Wim Schermer, subsidiënten door Gemeente Rotterdam, Fonds21, Fonds Schiedam Vlaardingen, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Solidarodam, Stichting Janivo, Gemeente Schiedam.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN en gemeente Utrecht.