Sapstroom presenteert Work in Progress |Wood Wide Web


Ontmoet de makers en bekijk een preview van dit gloednieuwe werk.

Deze voorstelling is het resultaat van het residency met de Australische artiesten Linsey Pollak en Lizzie O ‘Keefe, Nederlandse videokunstenaars Beeldjutters en eco-theatermaker en milieuadvocaat Maureen Baas in overeenstemming met de filosofie van Metaal Kathedraal. “Baanbrekende dingen”, zei onze deelnemende wetenschapper Jaco Appelman. We hopen mensen waardering en begrip mee te geven voor het Wood Wide Web.

Het is een verhaal over verbinding. Het ‘Wood Wide Web’ is het Internet van de natuur, daar waar bomen onder de grond met elkaar praten. Ze geven informatie en middelen door via een netwerk van mycorrhiza-schimmels. We nemen u graag mee in dit wonderland, een wereld van symbiotische en synergetische relaties.

Deels binnen en buiten! Kleed u warm!

Tickets a €5 via online ticketshop.

“So listen and hear the voices of the trees, because to ‘listen’ is to touch the stethoscope to the skin of the landscape, to hear what stirs below”.

Sapstromen project

Sinds de 70er jaren zijn er technieken ontwikkeld om de processen van sapstromen hoorbaar te maken. Deze technieken gaan we toepassen en verder ontwikkelen. Het sapstromen project is een interactieve en educatieve voorstelling en onderdeel van de programmering van Metaal Kathedraal. Een bijzondere samenwerking van muzikanten en theatermakers om vanuit een compleet andere invalshoek om voor breed publiek de ingenieuze werkwijze van de natuur ervaarbaar en zichtbaar te maken. De makers realiseren een interactieve beeldende installatie die in directe relatie staat met de natuurlijke omgeving. Een oefening in verbeelding. Door feitelijke kennis, beleving en persoonlijke ervaring probeert deze interactieve installatie/ performance zowel voor publiek als de makers beter in beeld te krijgen wat die natuur nou eigenlijk is en hoe je haar als een levend organisme kunt gaan zien. Wij zijn dan ook trots dat veelzijdig kunstenaar Linsey Pollak uit Australië, naast de Dangerous Song voorstellingen, ook als artist in residence met ons dit project wil komen realiseren op de historische erfgoedlocatie van Metaal Kathedraal in samenwerking met residerende makers Maureen Baas en de Beeldjutters.

Linsey heeft vanuit zijn brede expertise en repertoire het vermogen de ziel van de bezoeker te raken en om content om innerlijke werelden beleefbaar en ervaarbaar kan maken voor een breed publiek. Zijn opgebouwde expertise en manier van werken is afwisselend, breed en uniek voor Nederland.
Lees meer

Dit programmaonderdeel van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht!

Lees meer over Artist in Residence Linsey Pollak